Leállt a OneCoin weboldala, de a csalás továbbra is üzemel

-

Végre lelőtték a OneCoin weboldalát – tovább folytatódik a kriptoipar egyik legnagyobb ponzi csalása utáni nyomozás.
Az oldal „oktatócsomagokat” kínált, mely a csalás része volt, az áldozatok pénzei továbbra sincsenek meg.

A OneCoin megőrizte a felhasználók befektetési adatait

A OneCoin.EU weboldal végre elérhetetlen, DNS (Domain Name System) címét tovább vizsgálják, nyomok után kutatva. Az oldal továbbra is tárolja a OneCoin-egyenlegeket, és az is elképzelhető, hogy OTC kereskedés zajlik rajta.
Az weblap pár nappal azután került le, hogy megjelent egy furgon és egy csapat munkás, akik kitakarították a szófiai irodát. Mindeközben a csalás mögött álló Dr. Ruja Ignatova továbbra is szabadlábon van.


A csalás azonban nem akar eltűnni, újra és újra felbukkan különböző köntösben. A OneLife.eu továbbra is elérhető, ez az oldal tovább folytathatja a OneCoin-kereskedést, és akár új belépőkre is találhat.
A OneWorldFoundation.eu és a OneWorldAcademy.eu már szintén elérhetetlenek.
Az oldal DNS adatai azt mutatják, hogy a OneCoin.eu oldal vizsgálat alatt van. Az oldal EurID DNS szolgáltatója szerint az oldal „jogi kivizsgálás alatt áll”, de nem osztott meg több részletet a vizsgálatot végző szervekről.
Megfelelő utánajárással az oldal bepillantást nyújthat a résztvevők számáról, vagyonáról és akár a tranzakciókról is. A OneCoin nem rendelkezik publikus blokklánccal vagy főkönyvvel.
A vizsgálat további adatokkal segítheti a Németországban, Ausztriában, Finnországban, Magyarországon és számos egyéb országban zajló nyomozásokat.

Konstantin Ignatov hosszú ítéletet kapott

Ruja testvére, Konstatntin Ignatov vádalkut kötött az USA Igazságügyi Minisztériumával, és 90 év börtönbüntetést kapott. Ugyanakkor a csaláshoz köthető egyéb személyek és csoportok továbbra is tevékenykednek.
A OneCoin 4 milliárd dollárt lopott el és több száz milliót mosott tisztára különböző ügyvédeken és offshore számlákon keresztül. A csalás a bitcoin körüli felhajtás korai napjaiban jelent meg és még a BitConnect méretét is felülmúlta.
A OneCoin több országban is képes volt üzemelni a különböző vizsgálatok és jogi akciók ellenére. A csalás közvetlenül kereste fel a potenciális vásárlókat, Finnországtól Nigériáig.
A OneCoin ismert volt a kriptokörökben, a legtöbb bitcoin- és altkointulajdonos tisztában volt a csalással. Azonban a publikum – úgy tűnik – nyitott volt a OneCoinra, és Dr. Ruja Ignatova szinte hírességgé vált Szófia városában. Miután azonban 2018 januárjában rajtaütést hajtottak vége a OneCoin Rakovska utcai irodájában, a „kriptokirálynőt” pedig megfosztották trónjától.

Olvastad már? Az adatok szerint egyre bullishabb érzelmek veszik körül a binance coin kriptopénzt

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Tom Crypto

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!