A SoftBank japán telekommunikációs szolgáltató elindította az SBC Wallet Cardot (Softbank Card 3.0), amely egy blokklánctárcát is magában foglal.

A Softbank szerint blokklánckártyájuknak nagyobb biztonsága van

A bankkártyák alap jellemzőin túl a Softbank Card 3.0 számos egyéb funkció tartalmaz. A biztonság a SoftBank szabadalmaztatott titkosítási rendszerén alapszik, amely számos enkriptációs mechanizmust alkalmaz. A kártya felhasználói forró- és hidegtárcák közül választhatnak.

A kártya egyaránt működik hitelkártyaként, valamint digitális tárcaként. Ezen felül egy internet dolgai (IoT) chipet is integrál, amely képes csatlakozni az okosotthonok alkalmazásaihoz.

A kártya speciális alkalmazások segítségével kezelhető. A felhasználók applikáción keresztül férhetnek hozzá fiat valutáikhoz, digitális pénzeikhez, elektronikus fizetési szolgáltatásukhoz, valamint egy hitelkártya-funkcióhoz.

A Wi-Fi modul bekapcsolásával a kártyán kezelhető a forrótárca, míg a hidegtárca a Wi-Fi kikapcsolásával érhető el.

Az app felhasználói felülete könnyen kezelhető. Az egyenleg, illetve egyéb információk valós időben kerülnek kijelzésre.

A blokklánc szempontjából azért is jelenthet komoly előrelépést a dolog, mert a SoftBank Japán második legnagyobb vállalata a Toyota után. A tokiói „multi” jelentős részvényekkel rendelkezik a Softbank Corp, Arm Holdings, Fortress Investment Group, valamint egyebek mellett még a Sprint cégekben. De olyan nagy játékosok is szerepelnek a portfóliójukban, mint a Yahoo Japan, az Alibaba vagy az Uber.

A SoftBank célja, hogy a számítástechnika, az IoT, a blokklánc és a robotika révén változtassa meg milliók életstílusát.

10 ezer japán bolt támogatja az SBC-kártyával történő fizetést

Az SBC tárca kártyái jelentős támogatásra leltek a japán kiskereskedők részéről. A SoftBank már 10 000 japán boltban indította el fizetési rendszerét. A kártyatulajdonosok ezen felül az Egyesült Államokban, Délkelet-

Ázsiában, Dél-Koreában, valamint Dubajban használhatják a terméket.

A SoftBank SBC-projekt vezetője az alábbit mondta:

Nemcsak egyszerű kártyákat készítünk, hanem rugalmas és gyorsabb életet teremtünk az applikációk, valamint a fizetési integrációk jövőjének terén. […] Ezt a technológiát pedig csak azután ismerheted meg, hogy kipróbáltad.

Olvastad már? Az adatok szerint egyre bullishabb érzelmek veszik körül a binance coin kriptopénzt

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂