A bitcoin még 50%-os korrekció után is túlárazott lenne?

-

A héten a bitcoin határozottan folytatta a múlt héten megkezdett, 18%-os csökkenést hozó medvés esést. A piaci hangulat negatív, és az elemzők további lejtmenetre számítanak, akár hatezerig. A BTC még mindig túlárazott lenne?

Metcalfe törvénye szerint a Bitcoin túlértékelt

Amint ma megnyitottak az Ázsiai piacok, a bitcoin azonnal délnek vette az irányt, és egy 3%-os veszteséget könyvelt el mindössze egy óra alatt. A TradingView szerint 7100 USD alatt kereskedik jelenleg is.

A legutóbbi eséssel így a hétvége óta már mínusz 8%-ról beszélünk, amely a teljes múlt heti emelkedést semmissé tette. Innentől 2019-ben már nem sok támaszra számíthatunk, az 5-6 ezer dolláros szintig csúszhatunk. Ha az árfolyam visszatér a ’18-as domináns zónába, akkor a hatezret fogjuk látni.
A TradingView összesítése alapján a legtöbben az „Eladás” mellett voksolnak, és a Bitcoin Fear and Greed Index is erősen a félelem felé hajlik a maga 24-es értékével.
Egy másik mérés, amelyet a LongHash közölt, Metcalfe törvényén alapulva határozza meg a coinok értékét. Ebben az esetben a hálózat értékét is nézik, figyelembe véve a felhasználók számát.
Ahogy a jelentésükben megfogalmazzák:

„Megalkottuk ezt az értékelési skálát a kriptoeszközökhöz, mint amilyen a bitcoin is. Ezzel az egyedi aktív tárcacímeket vizsgáljuk, amelyek a felhasználók birtokában vannak, összefüggésben Metcalfe törvényével.”

A skála értéke -2,5 és 2,5 között változhat, a BTC jelenleg 1-en áll, amely szerint túlértékelt.

Ez meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy idén már 50%-ot esett a BTC az éves csúcsról, mikor múlt héten 6550 dollárig ütötték. Ha ez a mutató jól működik, akkor bizony további fájdalmakra számíthatunk.
A kriptoközösség szinte minden elemzője egyetért abban, hogy a csártokon továbbra is lejtmenetet fogunk látni, egészen a 6000 USD körüli zónáig. Mindenesetre a dologban van egy kis ellentmondás, hiszen ebben az előrejelzési megoldásban csak a tárcák és a hozzájuk kapcsolódó hálózati aktivitás látszódik.
A megerősítetlen tranzakciók eltérést okozhatnak. Valamint ha a tulajdonosok inkább hodliznak, költés helyett, az szintén torz képet fest a hálózatról.

Az Ethereum viszont alulértékelt?

Ugyanezt a mérési technikát az Ethereum hálózaton alkalmazva azt látjuk, hogy a sokkal ígéretesebb -0,3 eredményt kapjuk. Eszerint a valós értékénél olcsóbb most.

Az ETH a napokban érte el a legalacsonyabb árfolyamát március óta.
A bitcoin a történelmileg legmagasabb árfolyamához 64%-os mínuszban van, míg az ether közel mínusz 90%-on. Igazság szerint akár azt is mondhatjuk, hogy jelenleg tényleg alulértékelt.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!