A héten a bitcoin határozottan folytatta a múlt héten megkezdett, 18%-os csökkenést hozó medvés esést. A piaci hangulat negatív, és az elemzők további lejtmenetre számítanak, akár hatezerig. A BTC még mindig túlárazott lenne?

Metcalfe törvénye szerint a Bitcoin túlértékelt

Amint ma megnyitottak az Ázsiai piacok, a bitcoin azonnal délnek vette az irányt, és egy 3%-os veszteséget könyvelt el mindössze egy óra alatt. A TradingView szerint 7100 USD alatt kereskedik jelenleg is.

A legutóbbi eséssel így a hétvége óta már mínusz 8%-ról beszélünk, amely a teljes múlt heti emelkedést semmissé tette. Innentől 2019-ben már nem sok támaszra számíthatunk, az 5-6 ezer dolláros szintig csúszhatunk. Ha az árfolyam visszatér a ’18-as domináns zónába, akkor a hatezret fogjuk látni.

A TradingView összesítése alapján a legtöbben az „Eladás” mellett voksolnak, és a Bitcoin Fear and Greed Index is erősen a félelem felé hajlik a maga 24-es értékével.

Egy másik mérés, amelyet a LongHash közölt, Metcalfe törvényén alapulva határozza meg a coinok értékét. Ebben az esetben a hálózat értékét is nézik, figyelembe véve a felhasználók számát.

Ahogy a jelentésükben megfogalmazzák:

„Megalkottuk ezt az értékelési skálát a kriptoeszközökhöz, mint amilyen a bitcoin is. Ezzel az egyedi aktív tárcacímeket vizsgáljuk, amelyek a felhasználók birtokában vannak, összefüggésben Metcalfe törvényével.”

A skála értéke -2,5 és 2,5 között változhat, a BTC jelenleg 1-en áll, amely szerint túlértékelt.

Ez meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy idén már 50%-ot esett a BTC az éves csúcsról, mikor múlt héten 6550 dollárig ütötték. Ha ez a mutató jól működik, akkor bizony további fájdalmakra számíthatunk.

A kriptoközösség szinte minden elemzője egyetért abban, hogy a csártokon továbbra is lejtmenetet fogunk látni, egészen a 6000 USD körüli zónáig. Mindenesetre a dologban van egy kis ellentmondás, hiszen ebben az előrejelzési megoldásban csak a tárcák és a hozzájuk kapcsolódó hálózati aktivitás látszódik.

A megerősítetlen tranzakciók eltérést okozhatnak. Valamint ha a tulajdonosok inkább hodliznak, költés helyett, az szintén torz képet fest a hálózatról.

Az Ethereum viszont alulértékelt?

Ugyanezt a mérési technikát az Ethereum hálózaton alkalmazva azt látjuk, hogy a sokkal ígéretesebb -0,3 eredményt kapjuk. Eszerint a valós értékénél olcsóbb most.

Az ETH a napokban érte el a legalacsonyabb árfolyamát március óta.

A bitcoin a történelmileg legmagasabb árfolyamához 64%-os mínuszban van, míg az ether közel mínusz 90%-on. Igazság szerint akár azt is mondhatjuk, hogy jelenleg tényleg alulértékelt.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂