A nagy fogadások az Ethereumra: Júniusra áttörheti az 5000 dolláros határt?

-

A Bitcoin figyelemreméltó teljesítményt nyújtott, felülmúlta a 2021 novemberi csúcsot és új csúcsokat állított fel.

Ez az emelkedés az egész piacon éreztette a hatását, és pozitív hangulatot keltett. Az elemzők optimisták az Ethereum jövőjét illetően.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum, a második legnagyobb kriptopénz, a januári 2200 dollárról március közepére 4000 dollárra emelkedett, ami gyors évkezdést jelez.

Ilyen lendülettel az 5000 dollár elérése a horizonton van? Derítsük ki!

A Lyra Finance decentralizált opciós tőzsde adatai optimista képet festenek. Az Ethereum június végére elérheti az 5000 dollárt 20%-os eséllyel, így a kereskedők egyértelműen bikásak.

Lelkesedésüket jól mutatja az 5000 dolláros vagy annál magasabb kötési áron vásárolt vételi opciók (az emelkedő árakra tett fogadások) megugrása.

A SEC potenciális Game Changerje: Az ETF-hatás

Az ETH-nak a jelenlegi 3741 dollár körüli árfolyamához képest körülbelül harmadával kellene emelkednie, hogy elérje az 5000 dollárt.

ethereum
Forrás: CoinGecko.com

Ez az optimizmus nagyrészt annak a spekulációnak köszönhető, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) jóváhagyja az ETH tőzsdén kereskedett spot alapokat (ETF), ami a héten már több mint 20%-os emelkedést okozott az ETH árfolyamában.

Nick Forster, a Lyra alapítója a bikás megjegyzések kapcsán kiemelte, hogy az ETH ETF jóváhagyása nagyobb hatással lesz az ETH árfolyamára, még a Bitcoin esetében tapasztalt hatásnál is nagyobb mértékben.

Az ETH piaci kapitalizációja jelenleg körülbelül egyharmada a Bitcoinénak, mielőtt az ETF-et beárazták volna.

Ez az esetleges jóváhagyás várhatóan növelni fogja a kereskedési volument, és nagyobb aktivitást vonz az opciós piacon, mivel a kereskedők a likvidáció kockázata nélküli piaci volatilitásra pozícionálják magukat.

ethereum
Forrás: X

Az opciós piac beszédes: A befektetők nagyban fogadnak az Ethereumra

A Lyra egy kiemelkedő decentralizált platform a spotok, a perpetualok és az opciók kereskedésére, amely jelentős kereskedési volument regisztrál.

Érdekes módon a Lyra kereskedői pontosan megjósolták a Bitcoin első negyedéves rallyját 70.000 dollár közelébe.

A befektetők nagyban fogadások kötnek az Ethereum árfolyamának emelkedésére, és a vételi opciókat részesítik előnyben a putokkal szemben, különösen a júniusban és azon túl lejáró opciók esetében.

A SEC módosítási bejelentésekre vonatkozó felhívását követően a Deribit az ethereum opciók és határidős ügyletek kereskedési volumenének és volatilitásának ugrásszerű növekedését tapasztalta, és az elmúlt 24 órában 12,5 milliárd dolláros rekordot ért el a kereskedési volumenben.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A nagyobb képet tekintve

Figyelemre méltó, hogy az Ethereum jövőbeli árfolyama nagyban függ a Bitcoin útjától. Amennyiben a Bitcoin 2025-re eléri a 150.000 dollárt, ahogyan azt egyesek jósolják, az Ethereum ára akár 7500 dollárra is emelkedhet.

Ezt a becslést az Ethereum és a Bitcoin piaci kapitalizációjának arányára alapozzák, ami 900 millió dolláros piaci kapitalizációra utal az Ethereum esetében.

Tekintettel a forgalomban lévő kínálatára, ez 7500 dolláros árat eredményezhet.

Az 5000 dolláros célkereszt: Reális cél?

Bár az 5000 dolláros cél nagyon ambiciózusnak tűnhet, ez azonban nagyon is lehetséges.

Amennyiben a szabályozási kihívások minimálisra csökkennek, és az ETH ETF-ek működésbe lépnek, az Ethereum reálisan elérheti az 5000 dolláros szintet júniusra.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Miért adják el a Litecoin bálnák az LTC-t, az Algotech (ALGT) előértékesítéséért

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!