Az XRP rallyja komoly akadályba ütközik?

-

A Ripple (XRP) legutóbbi árfolyam-emelkedése akadályba ütközött, így a befektetők megkérdőjelezik, hogy mi fékezi a lendületét.

A kriptopénz tegnap ígéretes 6%-os emelkedést produkált, de ma 2%-kal csökkent. Mi húzza pontosan az XRP-t lefelé?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miért esett az XRP?

A Whale Alert blokklánc-követő friss adataiból kiderült, hogy 50 millió XRP token hatalmas átutalása történt a Ripple Labs Inc. részéről egy ismeretlen pénztárcába, körülbelül 25,7 millió dollár értékben.

Ez a nagymértékű mozgás egy másik hatalmas tranzakciót követ a múlt héten, amelyben több mint 100 millió XRP-t küldtek egy külső pénztárcába.

Általában ezek a Ripple-dömpingek negatívan rengetik meg az XRP árfolyamát. Ez azért van, mert növelik az XRP-kínálatot a piacon, ami lefelé irányuló nyomást eredményezhet az árra, ha a kereslet állandó marad.

Márpedig ez így van – az XRP kevesebb mint 24 órával ezelőtt átlépte a 0,55 dolláros küszöböt, de a token a cikk írásának idején 0,53 dollárt ért.

Mit árul el nekünk a piac?

A Coinglass adataira pillantva kiderült, hogy az XRP kereskedési volumene enyhén, 3,68%-kal, összesen 1,41 milliárd dollárral nőtt, ami a kereskedési aktivitás mérsékelt növekedését jelzi.

Az Open Interest azonban 2,93%-kal csökkent. A csökkenés a piaci lelkesedés enyhe lehűlésére vagy konszolidációs szakaszra utalt.

xrp
Forrás: Coinglass

A Long/Short aránya a platformok között a bikás és a medvés hangulat keveredését mutatta. A vegyes jelek a kereskedők és a befektetők óvatos hangulatára utaltak.

A Long/Short arányok ellentéte arra utal, hogy míg néhány vezető kereskedő bikás, a szélesebb piac továbbra is megosztott.

Ha a vezető kereskedők bikás fogadkozásai helytállónak bizonyulnak, akkor az XRP árfolyamának felfelé irányuló mozgását láthatjuk.

Eközben a társadalmi hangulatadatokra pillantva kiderült, hogy a Ripple Fear and Greed Index 54%-on állt a szerkesztési időpontban, ami semleges piaci hangulatot jelzett az XRP-vel kapcsolatban.

xrp
Forrás: CFGI

A befektetőknek érdemes megfontolniuk, hogy az index „Hold On” befektetési javaslata szerint tartsák pozícióikat, miközben szemmel tartják a volumen dinamikáját, a order book körülményeit és a bálnatevékenységeket.

E tényezők gyorsan megváltoztathatják a piaci hangulatot bármelyik irányba.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nem adnak el bitcoint a bányászok

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!