A Metaplanet további 20,20 Bitcoint szerez Japán gazdasági bizonytalanságai közepette

-

A Japán felhős pénzügyi kilátások mellett a tőzsdén jegyzett Metaplanet vállalat bátran lépett.

Eddig 1 milliárd jent (kb. 6,26 millió dollárt) fektettek be Bitcoinba, az alacsony kamatozású kötvényeket a világ leghíresebb kriptopénzéért cserébe, a második rendes kötvénykibocsátásukból származó bevételből, amely évi 0,5%-os kamatozású és 2025 júniusában jár le.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A további 200 millió jen értékű Bitcoin-vásárlással együtt a cégnek mostantól összesen 161,2677 bitcoin van a számláján.

Okos stratégia vagy kockázatos szerencsejáték? Olvasd tovább, és döntsd el te magad.

Miért fordul Japán a Bitcoin felé?

A Metaplanet döntése része egy szélesebb körű stratégiának, amelynek célja a Japán magas adósságával és az ebből eredő jen-ingadozással kapcsolatos kockázatok kezelése.

2023-ban a G7-országok közül Japán nettó adósságának GDP-hez viszonyított aránya volt a legmagasabb, mintegy 159%.

Legutóbbi tranzakciók

A japán Metaplanet folytatva vásárlási hullámát, ismét mintegy 20,20 újabb Bitcoint vásárolt 200 millió jen értékben, átlagosan 9.903.441 jen/ BTC áron.

Július 1-jén a Metaplanet Bitcoin-állománya összesen mintegy 161,27 BTC, amelyet 1,65 milliárd jenért vásárolt, átlagosan 10.231.438 jen/ BTC átlagáron.

Ez a negyedik jelentős Bitcoin-vásárlás a vállalat részéről mindössze hét hét alatt, és a vállalat részvényeinek árfolyama közel ötszörösére emelkedett azóta, hogy áprilisban először bejelentette Bitcoin-stratégiáját, ami bizonyítja a megközelítés hatékonyságát.

Metaplanet
Forrás. X

A jövő tervezése

A Microstrategyhez hasonlóan, a Bitcoin tartalék eszközként való tartásával a Metaplanet célja, hogy csökkentse a jennel szembeni kitettségét, és megvédje magát Japán adósságproblémáitól.

A cég azt is tervezi, hogy további 935 millió jen (kb. 5 millió euró) összegű „részvényvásárlási jog” révén további Bitcoin vásárlását tervezi, követve a kriptovalutákba befektető amerikai vállalatok trendjét.

Piaci trendek

A Bitcoin intézményi befektetők általi fokozott elfogadása a központi tőzsdéken elérhető BTC mennyiségének jelentős csökkenéséhez vezetett.

A június katasztrofális volt az egész kriptopiac számára, a Bitcoin 17%-ot esett.

A világ kriptopiacának kapitalizációja a hónap eleji 2,53 billió dollárról 10,27%-kal esett vissza a hónap végére 2,27 billió dollárra.

Azonban július elején a Bitcoin a fellendülés jeleit kezdte mutatni. A kriptopénz azóta egy nap alatt 4%-ot emelkedett, jelenleg 63.360 dolláron kereskednek vele.

A változó hangulat ellenére a nagybefektetők (bálnák) felhalmozzák a Bitcoint, ami gyakran vezet árfolyam-emelkedéshez.

Japán kripto manővere

A Metaplanet lépése azonban nem elszigetelt, a Sony Amber Japan felvásárlása rávilágít a japán technológiai szektorban a kripto iránti növekvő vállalati érdeklődésre.

Ez a trend arra utal, hogy a nagybefektetők értékes eszközt keresnek a jelenlegi globális visszaesésben.

Más vállalatok is követik a Metaplanet kriptostratégiáját. Várnunk kell és figyelnünk kell, hogy ez segít-e az országnak, vagy veszélyezteti a jent.

Olvastad már? Új Base kriptoangyal a láthatáron, mely tönkre teheti a Solana-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!