A Bitcoin jelentős eladási hullámát gerjesztheti, a Mt.Gox 9 milliárd dolláros visszatérítése kezdődik

-

A Bitcoin a közelmúltban 4%-os emelkedést ért el, amivel a kereskedési ára 63.350 dollár körüli értékre emelkedett, és visszanyerte a júniusi veszteségek egy részét.

A pozitív mozgás ellenére a Bitcoin és a szélesebb kriptopiacok iránti hangulat továbbra is óvatos.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A befektetők aggódnak egy nagyobb likvidációs esemény miatt, mivel a mostanra megszűnt Mt. Gox tőzsde ezen a héten kezdi meg a tokenek szétosztását.

Megkezdődik az Mt.Gox 9 milliárd dolláros visszafizetése

Az Mt.Gox, az egykor kiemelkedő kriptotőzsde, amely egy jelentős hackert követően egy évtizede csődbe ment, a héten megkezdi a Bitcoin visszafizetések kiosztását a hitelezőknek.

A hitelezők, akik évek óta vártak a kártérítésre, a mai árfolyamok szerint körülbelül 9 milliárd dollár értékű bitcoint kapnak.

2011-ben az Mt. Gox mintegy 950.000 bitcoint veszített el egy hackelés során, ami hatalmas összeg, tekintve, hogy a Bitcoin ATH-értéke elérte a 32 dolláros BTC-enkénti értéket.

Később ebből a bitcoinból körülbelül 140.000-et sikerült visszaszerezni, és ma körülbelül 9 milliárd dollárt ér, ami hatalmas értéknövekedést tükröz.

Az Mt.Gox hitelezői júliustól októberig 142.000 bitcoint kapnak, amelyek értéke a jelenlegi árfolyamon körülbelül 9 milliárd dollár.

Noha októberi határidő van, a JPMorgan elemzői úgy vélik, hogy a visszafizetések nagy része júliusban fog megtörténni.

Jelentős eladási hullám közeleg

A JPMorgan elemzői szerint a Mt.Gox hitelezőinek egy része még ebben a hónapban eladhatja bitcoin követeléseinek egy részét, ami kezdeti nyomást gyakorolhat a kriptopiacokra.

E várakozást alátámasztja a JPMorgan CME határidős ügyleteken alapuló Bitcoin-pozíciós mutatójának enyhe csökkenése, ami azt jelzi, hogy elsősorban a lakossági ügyfelek, nem pedig az intézményi befektetők adták el a kriptobirtokokat az utóbbi időben.

Az elemzők ugyanakkor augusztusban kezdődő piaci fellendülésre számítanak, részben egy másik csődbe ment kriptotőzsde, az FTX közelgő készpénz-visszafizetései miatt.

FTX visszafizetések a sorban

Az FTX egy másik csődbe ment kriptotőzsde, szintén visszafizeti hitelezőinek a következő hónapokban, de ezek készpénzben történnek majd.

A 14 és 16 milliárd dollár közötti összegre becsült visszafizetések röviddel az FTX felszámolási tervének október 7-i végleges jóváhagyása után várhatóak.

Ezen alapok potenciálisan támogathatják a kriptopiacokat, mivel a kriptohitelezők a visszafizetéseket digitális eszközökbe fektethetik vissza.

Olvastad már? Új Base kriptoangyal a láthatáron, mely tönkre teheti a Solana-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!