A medve piac ellenére szárnyal a darknetes bitcoinhasználat

-

A Chainalysis január 18-án megjelent jelentése szerint a darkneten elköltött bitcoinok száma 2018-ban megduplázódott – a kriptopénzek jelentős árzuhanása ellenére.

Olvastad már? Hazudott a “hacker” – nem történt támadás a Binance ellen

A darknetes kriptokereskedés

Bizonyára nagyon sok netező hallott már a darknetről. Ez az internet azon része, amelyet nehéz nyomon követni, és amely csak külön erre a célra kialakított böngészőkkel elérhető. Az ilyen böngészőkhöz ráadásul sok esetben nem is lehet nyilvánosan hozzáférni.

A darkweben nagyon sok törvénytelen tevékenység zajlik szinte nyilvánosan. Olyan illegális dolgokat árusítanak itt, mint lőfegyverek vagy kábítószerek, de az emberkereskedelem vagy bérgyilkosság sem idegen fogalmak számára.
Mivel ezek mind törvénybe ütköző szolgáltatások, a fizetéseket diszkréten kell lebonyolítani. Az egyik módszer erre a bitcoin, melynek használata 2018-ban nagyjából megduplázódott az „internet sikátorában”.

Forrás: chainalysis.com

Az információ a Chainalysis jelentéséből származik, mely egy blokkláncelemző vállalat. A tanulmány szerint 2018 végére több mint napi 2 millió dollárnyi bitcoinutalás történt a darkneten, mely duplája az év elejei számadatoknak.
Ami még érdekes lehet, hogy a bitcoinhasználat mértékét nem befolyásolta a 2018-as árzuhanás.
Forrás: chainalysis.com

A bűnüldözési szervek intézkedései

Annak ellenére, hogy a napi tranzakciók mennyisége megnőtt, jelentősen kevesebb új bitcoin került be ezekre a piacokra a korábbi évekhez képest.
2017-ben összesen 700 millió dollárnyi bitcoint költöttek el a darkneten, mely szám 2018-ban 600 millióra csökkent.
Az elemzés szerint ez nem a bitcoin áresésének tulajdonsítható, hanem a különböző bűnüldözési szervek intézkedéseinek. 2017-ben két, a darkneten jelentős piacot – az AlphaBayt és a Hansát – is sikerült beszüntetni, amely jelentős hatással volt a felhasználókra.

„A 100 millió dolláros esés oka a bűnüldözési szervek fokozott tevékenysége” – mondta Kim Grauer, a Chainalysis vezető közgazdásza. „Félrevezető lenne azt gondolni, ez a tendencia idén csökkenni fog.”

Általánosságban elmondható, hogy azért használnak a darkneten kriptopénzeket, mivel nagyrészt lenyomozhatatlanok. Azonban nem kell hozzá illegális platform, hogy törvénytelen célokat szolgálhassanak – újabban számos váltságdíjat is kriptopénzben követeltek emberrablók.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a bitcoin árfolyama nem hat ki jelentősen annak használatára.

„Olyasvalaki számára, aki a darkneten szeretne vásárolni teljesen lényegtelen az, hogy mennyire ingadozik a bitcoin árfolyama” – mondta Grauer.

Forrás: btcmananger.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!