Hazudott a „hacker” – nem történt támadás a Binance ellen

-

A kriptoközösséget nemrég az idei második legnagyobb hackertámadás rázta meg. A Cryptopii megtámadása után az ExploitDOT nevet viselő hackernek sikerült hozzáférést nyernie egy nagy tőzsde ügyfél-azonosítási rendszerének adatbázisához.

Olvastad már? A 2017-es csúcson szabadult meg bitcoinjaitól Steve Wozniak

Ez a hackertámadás azonban a kezdetektől megkérdőjelezhetőnek bizonyult, így hát úgy döntöttünk, nem számolunk be róla.

ExploitDOT később közzétett pár fényképet olyan emberekről, akik a személyi igazolványukat, valamint egy papírt tartanak a kezükben „Binance” felirattal. Vajon ezzel az egész dolog hitelességet kapott?

Valóság vagy fake news?

A probléma azzal van, hogy a fent említett hacker kijelentésé a Binance nem erősítette meg.

A képek azért sem származhatnak a Binance KYC-rendszeréből, mivel a tőzsde biztonsági intézkedésként minden fotót egy rejtett vízjellel lát el. Ezek azonban a hacker által közzétett képekről hiányoznak.

A Binance minden képet egy biztosított szerveren tárol, egy olyan titkosítási módszerrel, amellyel az adatokhoz még azok elrablása esetén sem lehetne hozzáférni.

A Bitfinexet sem támadták meg

Valamivel később a Bitfinexet is bevonta a „játékba”, amely váltó szintén nem erősítette meg, hogy bárki is feltörte volna a digitális védelmüket.

 

Jó próbálkozás

A hacker részéről mindenesetre ez egy agyafúrt próbálkozás volt: „ellopott” adataiért ugyanis rengeteg pénzt fizetett volna bármely gyanútlan vásárló. A váltó gyors reakciója azonban megakadályozta a terv véghezvitelét.

2019 – a hackek éve?

Hasonló próbálkozásokból ezután valószínűleg egyre több lesz. A kriptotőzsdék köztudottan ismertek gyenge biztonságukról. Egyértelműen nem tanácsoljuk azt, hogy kétes minitőzsdéket használjanak olvasóink érmevásárlásra. Ellenben ha mindenképp kereskedni szeretnének, a Binance-t javasoljuk.

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!