A 2017-es csúcson szabadult meg bitcoinjaitól Steve Wozniak

-

Steve Wozniak, az Apple társalapítója azt mondta, hogy minden bitcoinját eladta a 2017-es, 20.000 dolláros rekord idején. Minderről a Business Insider Nordic számolt be január 24-én.

Olvastad már? Jelentősen hátráltatta az amerikai kormány leállása a bitcoin-ETF elfogadását

A stockholmi Nordic Business Forumon Wozniak azt mondta, hogy akkor vásárolt be először, amikor a bitcoin 700 dollár körül járt, mert „kísérletezni akart vele”.

Aztán kifejtette mi volt a konkrét terve:

„A célom az volt, hogy olyan helyre utazzak, mint mondjuk Stockholm, és meglátogassak olyan éttermeket és hoteleket, amelyek csak bitcoint fogadnak el, illetve, hogy utazásom alatt csak bitcoint használjak.”

Amikor azonban a bitcoin elérte a 20.000 dollárt, Wozniak – állítása szerint – minden kriptopénzétől megszabadult.

„Amikor magasra lőtt ki, azt mondtam, hogy nem akarok többé egyike lenni azoknak az embereknek, akik folyamatosan az árfolyamot bámulják, és a számok miatt aggodalmaskodnak. Nem szerettem volna ilyenfajta aggodalmat az életembe […] A boldogsághoz az is hozzátartozik, hogy nem aggodalmaskodunk, éppen ezért mindet eladtam, az összestől megszabadultam.”

Wozniak azt is elárulta, hogy mindig igyekezett magát távol tartani a pénzügyektől. Még csak az Apple részvénykezelő applikációját sem használta soha, illetve nem is kereskedett Apple-részvényekkel.

Júniusban mi is beszámoltunk arról, miszerint Wozniak „elképesztőnek” tartja a bitcoint, illetve „tiszta, digitális aranynak” nevezte azt.

Ugyanakkor azonban a blokkláncra egy dotkomlufira emlékeztető dologként hivatkozott. 2018 októberében bejelentette, hogy társfinanszírozóként részt vett az EQUI Global, egy blokkláncra fókuszáló, kockázatitőke-alap létrehozásában.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!