Az Apple társalapítója, Steve Wozniak egy „lufinak” nevezte a blokkláncot, miközben a Bitcoint továbbra is „elképesztőnek” tartja.

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak úgy gondolja, a blokklánc nagyon hasonlít a dotkomlufi korszakához, de lehetnek jövőbeni kiaknázási lehetőségei – mondta a CNBC-nek június 26-án.

A New York-i NEX technológiai konferencián Wozniak azt mondta, a dotkomlufi korszaka is ehhez hasonló felhajtást keltett a vállalatok között, amely nem ért véget azzal, hogy azok teljesítették ígéreteiket:

„Az egy lufi volt, és valami hasonlót érzek a blokklánc körül is.”

Wozniak azonban hozzátette, hogy a blokklánc „decentralizált és teljesen megbízható,” majd megemlítette, hogy még „egy kis időbe telik”, amíg teljesen kihasználjuk annak lehetőségeit.

„Ez nem változik meg egy nap alatt, számos nagyon jó blokklánc-ötlet túl korán valósul meg, így képesek kiégni amiatt, hogy nincsenek felkészülve a hosszú távú stabilitásra.”

Wozniak a múlt hónapban hasonló érzésekkel viszonyult mind a blokklánc, mind pedig a kirptopénzek jövőjének lehetőségeihez.

A CNBC megemlíti, hogy Wozniak különválasztotta az Ethereumot, mint egy kriptovalutát, amely sokoldalúságának köszönhetően hosszú távon a legkitartóbb lehet. Ez a sokoldalúság teszi egyébként lehetővé a fejlesztők számára, hogy építhessenek a blokkláncon. Május közepén, egy bécsi konferencián Wozniak összehasonlította az Ethereum platformját az Apple platformjával, és azt állította hogy az a jövőben akár olyan befolyásossá válhat, mint az Apple.

A CNBC szerint Wozniak  megemlítette a blokklánc kihasználását egy olyan közösségi háló létrehozásában, amely a Facebook vetélytársa lehetne, amely szerinte jelenleg monopóliumot élvez a területen.

Wozniak, aki korábban ebben a hónapban úgy beszélt a Bitcoinról, mint a „tiszta digitális aranyról”, a CNBC-nek azt is elmondta, hogy szerinte a Bitcoin még mindig „elképesztő”.

 

Forrás: cointelegraph.com