Izgalmas keddi nap: új szabadalmak, kutatóközpontok és egy 300 millió dolláros alap

-

Miközben a rövidtávú befektetők és spekulánsok jelenleg nincsenek a legjobb formájukban, az ökoszisztéma hosszú távú fejlesztése tovább folytatódik. A vállalatok és intézmények továbbra is rengeteg pénzt és időt fektetnek a kriptovaluta kutatásokba, mint ahogy azt a ma megjelent Bitcoin in Brief történetei is mutatják.

A következő Mt. Gox megelőzése

Az Nchain, egy BCH-központú kutató-fejlesztő cég az Európai Szabadalmi Hivatalban bejelentette második szabadalmát, mely az „Egy közös titok meghatározása a biztonságos információcseréért és hierarchikus determinisztikus kriptográfiai kulcsokért” címet kapta.

A Determinisztikus Kulcsgenerálás technikája azt a célt szolgálja, hogy biztosítsa a biztonságos kommunikációt két csomópont között, miközben képesek titokban tartani saját privát kulcsaikat. A vállalat kifejtette, hogy a technológiát már alkalmazzák, mégpedig a japán SBI BITS munkájának részeként, amely az SBI Holdings leányvállalata, a nyilvánosan elérhető SDK-juk pedig a szabadalmaztatott technikát kínálja azoknak a fejlesztőknek, akiknek szükségük van rá.

Az Nchain vezérigazgatója, Jimmy Nguyen azt mondta:

„A Determinisztikus Kulcsgenerálás technikája segít majd megelőzni a kriptovaluta-váltók és pénztárcák Mt. Gox-féle hack támadásait. Lehetséges felhasználásai azonban sokkal nagyobbak, hisz a digitális világ, az eszközök digitalizációja, a felhőalapú adattárolás, a digitális kommunikáció új módjai, illetve a dolgok internete (IoT) eszközök várható módon robbanásszerűen növekszenek. A találmány jelentős biztonságot nyújthat, amely minden helyzetben előnyös, legyen szó érzékeny adatokról, eszközökről, kommunikációról, vagy az ellenőrzött források biztonságáról.

Stanfordi kutatóközpont  

Stanford Egyetem, California

A blokklánckutatás új központját alapították meg nemrég vezető számítástechnikai tudósok a Stanford Egyetemen. A központot Dan Boneh illetve David Mazières professzorok vezetik majd, de munkatársuk lesz még Alex Aiken, David Dill, John Mitchell, Tim Roughgarden és Joe Grundfest is. A kezdeményezés célja, hogy segítse a tudósokat a terület legjobb gyakorlatainak kidolgozásában, valamint hogy tanfolyamokat szervezzen a leendő diákok számára.

Boneh professzor azt mondta:

„A blokklánc fokozatosan fontosabbá válik majd a globális üzleti tevékenységekhez. A Stanfordnak az élvonalban kell lennie azokban a törekvésekben, amelyek fejlesztik, alkalmazzák és megértik a technológia számos hullámzó hatását.” Mazières pofesszor hozzátette: „A blokklánc eltávolít mindenféle akadályt az olyan digitális eszközök elől, amelyekkel kereskedni lehet. Lehetővé teszi az egymást nem ismerő, akár egymásban nem bízó egyének számára, hogy számos területen biztonságos módon hajthassanak végre visszavonhatatlan tranzakciókat.

 

Új 300 millió dolláros kriptoalap  

Az Andreessen Horowitz, egy Menlo Park-i székhelyű kockázati tőke vállalat legutóbb bejelentette hogy elindítja 16z cryptót, egy 300 millió dolláros kockázati alapot, amely kritpo vállalatokba és protokollokba fog fektetni.

 

Az alap vezetője Katie Haun, az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának volt ügyésze lesz, aki dolgozott a Silk Road-eseten, tagja volt a Coinbase igazgatótanácsának, illetve kiberbűnözést és kriptovalutát tanított a Stanford Law Schoolban. (stanfordi jogi iskola).

Chris Dixon, az Andreessen Horowitz fő partnere azt mondta:

„Hosszú távban gondolkodó, türelmes befektetők vagyunk. Több mint öt éve fektetünk kriptoeszközökbe. Soha nem adtunk el egyet sem a befektetéseink közül, és nem is tervezünk hasonlót a jövőben. A 16z cryptót arra terveztük, hogy képes legyen több mint 10 éves éves befektetésekre is. Egy olyan alapunk van, amely „minden időjárásra” felkészült.

Következetes befektetéseket tervezünk, a piac állapotára való tekintet nélkül. Ha beállna a „kripto tél”, akkor is folytatnánk az agresszív befektetéseket.” A lehetséges befektetési célokkal kapcsolatban azt mondta: „Nem spekulatív jellegű használati esetekre fókuszálunk. Azt szeretnénk ha százmilliók, sőt, milliárdok használnák a crypto protokoll által nyújtott szolgáltatásokat. A crypto tokenek képviselik a digitális hálózatok natív eszközosztályát, értéküket azonban az határozza meg, milyen gyakorlati felhasználási eseteket hozunk létre.”

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

 

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!