Jelentősen hátráltatta az amerikai kormány leállása a bitcoin-ETF elfogadását

-

Visszavonták a CBOE által benyújtott bitcoin-ETF kérvényt. A hírt a SEC január 22-ei sajtóközleménye hozta nyilvánosságra. Az okokat nem tisztázták, de Jan van Eck, a VanEck vezérigazgatója azt mondta, hogy az amerikai kormány leállása húzódik meg a háttérben.

Olvastad már? Jamie Dimon a JPMorgan vezérigazgatója nem örül a bitcoin mostani áresésének

A kormány leállásának hatása az ETF-re

A CBOE bitcoin-ETF-kérelmének visszahívása jelentős visszaesést jelent a bitcoin-ETF megvalósulására nézve. A VanEck digitális vagyonokkal foglalkozó igazgatója, Gurbács Gábor elmondta, hogy a lépés csak átmeneti.
Van Eck, a VanEck vezérigazgatója szerdán azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy a kormány leállása jelentősen kihatott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) működésére is, így az ETF-ről folytatott tárgyalások a szabályozók és az ETF-kérelmezők között jelentősen lelassult.
Azt is elmondta, hogy a 2018 júniusában beadott ETF-kérvény is ennek köszönhetően lett sikertelen.

Van Eck elmagyarázta, hogy a cég komoly megbeszéléseket folytatott a SEC-kel a bitcoinpiacok problémáiról, piacokról, ármanipulációról, mely problémákat meg kell oldani. A kormány leállásának következtében vissza kellett mondaniuk az ETF kérvényét, hogy most, miután a SEC újraindult, ismét beadják majd azokat.
Bob Pisani a CNBC házigazdája megkérdezte, milyen esélyeket lát arra, hogy a kérvényt a manipuláció és biztonsági problémák megoldásával is visszautasíthatják-e.
VanEck azt válaszolta, hogy szerinte a cég minden lehetséges problémát kiküszöbölt, és ezt a szabályozószerveknek is be tudják majd mutatni. A vállalat jelenleg is keményen dolgozik, de ezt a kormányleállás miatt nem tudták prezentálni.
Jake Chervinsky, a Kobre & Kim ügyvédi iroda ügyvédje az eseményekkel kapcsolatban azt kommentálta, hogy szerinte a kérvényezők helyesen döntöttek azzal, hogy visszavonták kérelmüket. Úgy gondolja, ez volt a legjobb járható út, hiszen a SEC jelentős létszámhiánnyal küzdött.

Az egyre elhúzódó kormányleállás hatásai

A világtörténelem leghosszabb kormányleállása december 22-től január 25-ig tartott, és az amerikai-mexikói határfal költségvetésén kialakult politikai nézeteltérés miatt alakult ki. Mindez jelentős káros hatással járt az amerikai gazdaságra és számos kriptoprojektre is.

Az érintett vállalkozások közé tartozik a bitcoin határidős piacok platformjaként szolgáló Bakkt, valamint az ErisX kriptokereskedő platform is, amelyek az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) döntésére várnak. A CFTC szintén működésképtelen volt a kormányleállás miatt kialakult forráshiány miatt.
Forrás: btcnn.com

 
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!