Jamie Dimon a JPMorgan vezérigazgatója nem örül a bitcoin mostani áresésének

-

Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója megismételte a bitcoin irányába tett negatív kijelentéseit, hangsúlyozva, hogy őt nem igazán érdekli a kriptopénz. A CNBC-nek január 23-án adott interjújában.

Olvastad már? A Nasdaq vezérigazgatója szerint a kriptó még mindig lehet a „jövő globális pénze”

Megkérdezték tőle, hogy örül-e a bitcoin 2018-as összeomlásának. Azt mondta, igazság szerint nagyon sok híroldal túlságosan nagy hírt csapott a szkeptikus megjegyzéseiből.

A vezérigazgató elmondta, nem az volt a célja, hogy ő legyen a bitcoinellenes vélemények szóvivője.
Az interjúban szó került arra is, hogy a marihuánarészvényeknél jobb befektetés-e a bitcoin. Dimon erre azt válaszolta, hogy „bizonyára igen, de a fűrészvényeket sem szabad kizárni.”
2018 februárjában a JPMorgan betiltotta a kriptopénzek vásárlását az általuk kiadott bankkártyákkal.
A mostani interjúban a vezérigazgató többször elmondta, hogy támogatja a bitcoin mögött álló blokklánc-technológiát. Dimon szerint a blokklánc egy olyan technológia, amely mögött lát valós értéket és szerinte egy korszerű, új adatbázis, amelyben mindenki megbízhat, és amelyhez mindenki hozzáférhet.

Dimon már korábban is nagyvonalúan beszélt az elosztottfőkönyv-technológiáról, amellyel kapcsolatban elárulta, hogy tavaly a JPMorgan is elkezdte használni különböző célokra.
Azt is elmondta, hogy az ágazat ellenzői már gyakran beszéltek saját termékeikről, ám eddig még nem igazán sikerült semmi hatékonyat bemutatniuk.
Miután 2017-ben a globális fizetések számára bejelentettek egy blokkláncalapú rendszert, a JPMorgan 2018 májusában szabadalmaztatott egy szintén blokkláncra épülő peer-to-peer fizetési szolgáltatást.
2018 októberében egy kutatócsoport kiadott egy tanulmányt, miszerint a blokklánc egy kulcstechnológia lehet ahhoz, hogy a bank egy jelentős digitális bankká válhasson.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Fidelity vezető bemutatja az úttörő Bitcoin értékelő modelljét

A Fidelity globális makrogazdasági igazgatója, Jurrien Timmer az X-en (korábban Twitter) nemrégiben közzétett posztsorozatában egy úttörő Bitcoin-értékelési modellt mutatott be, amely potenciálisan újradefiniálhatja a kriptovaluta...

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!