A Nasdaq vezérigazgatója szerint a kriptó még mindig lehet a „jövő globális pénze”

-

Adena Friedman, a Nasdaq elnöke és vezérigazgatója elmondta, miszerint annak ellenére, hogy egyre automatizáltabbak és digitalizáltabbak lesznek a globális piacok, emberekre mindig is szükség lesz a piacok működéséhez. 

Olvastad már?  Kriptós sorozatot rendez a hollywoodi színész

A kriptopénzek egyik legnagyobb pozitívuma, hogy egyre több, a pénzügyi piacokban jelentős személy gondolja úgy, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek ebben a szektorban.
Ez a tendencia úgy tűnik egyre erősödik, mivel személyesen a Nasdaq vezérigazgatója tett közzé egy olyan nyilatkozatot, melyben a kriptopénzeket dicséri.

Adena Friedman szerint, a kriptopénzek „megérdemlik, hogy helyet kapjanak a gazdaságunkban” – tette közzé egy LinkedIn-bejegyzésben.

A vezérigazgató egyébként a héten vett részt a davosban tarott (és most is zajló) Világgazdasági Fórumon. Úgy véli, a kriptopénzek jelentős szerepet játszhatnak a jövőben. Kiemelte, hogy „már maga a találmány is nagyon kreatív és zseniális.”

Szerinte a kripto eddig jól követi a klasszikus találmányok életútját, a korai kriptográfusok próbálkozásaival, az ezt követő népszerűségével, az új piacok megjelenésével, most pedig egy „nagy adag valóság”-gal.
Szerinte jelenleg olyan válaszút előtt állnak a kriptopénzek, melynek két kimenetele lehet:

„Az első, hogy az innováció megtalálja a maga felhasználási körét és egy folyamatos és stabil növekedés és gazdasági integráció következik be a hagyományos piacokon (mint például az internet), vagy pedig nem lesz képes széleskörűen elterjedni és nagyon korlátozott lesz a felhasználása, mint fizetőeszköz (mint ahogy a Segway járt).”

Sokak számára az úgynevezett „adag valóság” valóságot nehéz megemészteni. Több mint 400 milliárd dollárral csökkent a kriptopénzek összpiaci értéke. A bitcoin értéke több mint 19.000 dollárról zuhant le 3.200 dollár köré. A korai befektetők így is nagyon jól jártak, de akik később szálltak be mind megérezték a kriptopénzek hátrányait.

Azt is kiemelte, hogy egy ilyen zseniális találmány „megérdemli a lehetőséget, hogy helyet kapjon a gazdaságban.” Ez szerinte azon múlik majd, hogy milyen mértékű szabályozást és megfigyelést kap egy „decentralizált, közvetlenül nem irányítható” valuta.

Hozzátette, hogy a tavalyi évben is számos olyan nagy innováló techcég szállt be a nyilvános piacokra, mint a Dropbox, DocuSign, Greensky, iQIYI, Stone és Pinduoduo.

Az utóbbi 20 évben számos olyan techóriás piacra lépését előzte meg nagy várakozás, akik mára a legsikeresebb és legnagyobb befolyással bíró cégek közé sorolhatóak.
Ezen cégek közt vannak turisták számára kiépített platformok, valamint hatalmas nagyvállalatoknak dolgozó szoftverfejlesztő cégek is. Ezek közül a négy legsikeresebb együttesen több mint 200 milliárd dollárt ér.
Amikor megindult ezen cégek részvénykibocsátása, a sikerük elindított egy hullámnyi új startupot, melyeket kockázati tőke finanszírozott. Ezek a cégek sokkal több pénzügyi forráshoz jutottak így, mint korábbi techcégek. Néhány kockázati tőke által finanszírozott ilyen vállalkozás számos finanszírozási körben szerezte meg a szükséges forrásokat.
A következőt írta:

„Azáltal, hogy beléptek a nyilvános piacokra, a tőketulajdonosok és az alkalmazottak lehetőséget kapnak rá, hogy részvényeiket likvidálni tudják, amennyiben sikeresen növekszik a cég az évek alatt. Mivel mi vagyunk a legnagyobb részvénytőzsde, izgatottan várjuk, hogy több millió új befektető számára adhassuk meg a lehetőséget, hogy tulajdoni részesedéseikkel ezekbe a gyorsan növekvő cégekbe is beszállhassanak.”

Elmondta, hogy a Nasdaq egyre jobban csiszolja a piacok megfigyelésére szánt technológiáját azáltal, hogy gépi tanulást alkalmaznak a piacok szokatlan eseményeinek megfigyelésére. Ennek következtében valós időben követhetik nyomon a történéseket, és egyszerűbbé tehetik a piaci szabályok betartatását.
Hozzátette:

„Több mint 50 piac és törvényhozó használja már világszerte a programunkat. A gépi tanulást most a brókerek megfigyelésére irányítjuk, több mint 140 bankot és brókert szolgálva ezzel.”

Úgy gondolom, ha a mesterséges intelligencia megfelelően van kezelve, akkor lehetővé teszi minden iparág számára, hogy a legjobbat hozza ki az emberekből és gépekből. Ezáltal közösen teremthetünk egy jobb, biztonságosabb és okosabb megoldást ügyfeleink számára.
2019-ben folytatjuk a technológia kutatását. Számos áttörés várható, amely hatalmas változásokat jelenthet az elkövetkezendő években. A következő hatalmas innováció ezen a területen a Kvantumszámítógépek által vezérelt mesterséges intelligenciák lesznek.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!