A Robinhood és a LibertyX megszerezte a New York-i BitLicense-engedélyt

-

A Robinhooddal és LivertyX-szel együtt összesen tizenhat virtuális valutákkal kapcsolatos kereskedelmi engedélyt adott ki eddig a New York-i NYSDFS pénzügyi ügynökség.

Olvastad már? A 2017-es csúcson szabadult meg bitcoinjaitól Steve Wozniak

Minden Egyesült Államokban működni szándékozó, kriptopénzekkel foglalkozó cégnek rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel. A NYSDFS által kiadott BitLincense-et most az Robinhood értékpapír-kereskedő startup, valamint a LibertyX bitcoin-ATM-szolgáltató szerezte meg.
A NYDFS a következőt mondta:

„Az ügynökség folytatja a munkáját, hogy erős szabályozás mellett alakíthassa ki a megfelelő felügyeletet, és emellett előremozdítsa az innovációkat New York állam egyre fellendülő pénzügyi szektorában. A most elfogadott kérvényék egyre növelik a felelősségteljes kriptopénz-szolgáltatók listáját, akik elismerik és értékelik, hogy szükség van egy átfogó szabályozási keretrendszerre, amely elősegíti egy versenyképes piac létrejöttét, ezzel pedig a fogyasztókat és az egész iparágat is.”

A Robinhood hét kriptopénzzel kereskedik majd

A Robinhood egy amerikai, pénzügyi szolgáltatásokat kínáló cég, amelynek székhelye a kaliforniai Menlo Parkban található. A cég termékei közt szerepel a Robinhood alkalmazás okostelefonokra, mellyel magánszemélyek fektethetnek amerikai értékpapírokba és tőzsdén kereskedett alapokba, kezelési költség nélkül.

Tavaly szeptemberben a cég részvénykibocsátásra készült, hogy elegendő anyagi forrást szerezzen egy olcsóbb, fiatalos, hagyományos brókerekkel szembeni alternatíva létrehozásához.
A Robinhood már decemberben is meglepte felhasználóit, valamint a hagyományos bankokat, amikor bejelentette, hogy 3%-os kamatot ajánl a megtakarításokra.
A mostani engedéllyel a Robinhood Crypto hét különböző kriptopénzt vásárolhat, értékesíthet és tárolhat felhasználói számára.
Ezek között szerepel a bitcoin, az ether, a bitcoin cash, és a litecoin. A Robinhood ezen felül engedélyt kapott pénzügyi tranzakciók lebonyolítására is.
Vlad Tenev a Robinhood vezérigazgatója a következőt mondta:

„A NYDFS végig nagyon segítőkész volt, és várjuk a további együttműködésüket, miután elindítjuk a Robinhood Cryptót az államban.”

Hozzátette:

„Nagyon örülünk, hogy a Robinhood Crypto megkapta a helyi, virtuálisvaluta-kereskedéshez és pénzügyi átutalásokhoz szükséges engedélyeket. Ez kiegészíti majd a cég szolgáltatásait, melyek közül sok eddig is elérhető volt New Yorkban.

Bankautomatákból árul majd bitcoint a LibertyX

A LibertyX 2014-ben indította első bitcoinautomatáját és mostantól pedig hagyományos ATM-eken is lehetővé tették ezt a kriptovásárlási lehetőséget. Az NYSDFS először adott ki efféle engedélyt.
Chris Yim a LibertyX társalapítója és vezérigazgatója a következőt mondta:

„Egy nagyon hosszú felülvizsgálati folyamat után boldogan kijelenthetjük, hogy megkapjuk a NYDFS BitLicense-engedélyét, és mi lehetünk az elsők, akik lehetővé tesszük New York állam lakosai számára, hogy bankkártyával vásárolhassanak bitconit.”

Kyle Powers a LibertyX elnök-társalapítója hozzátette:

„A LibertyX imádja a New York-i bitcoinozókat. Izgatottak vagyunk, hisz mostantól számos helyen szinte azonnal tudnak majd bitcoint vásárolni.”

Tizenhat cég kapott engedélyt eddig a NYSDFS-től

A Robinhoodal és LibertyX-szel együtt tizenhat engedélyt adott ki eddig a NYSDFS a virtuális pénzek piacán működő cégek számára.

A New York-i BitLicense engedélyezi a cégek számára, hogy az állam által megszabott keretek között kezelhessenek kriptopénzekkel. Az engedély megszerzése nagyon jelentős mérföldkő a kriptoszférában dolgozó cégek számára.
A LibertyX nem az első bitcoin-ATM szolgáltató, aki megkapta az erre vonatkozó engedélyt. Az első a Coinsource volt, amely a tizenkettedik helyet foglalja el a listán.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!