Tom Lee szerint „méltányos” lenne a 25.000 dolláros BTC-ár

-

Tom Lee korábbi jóslatai

Ahogy a bitcoin hatalmas haladást ért el 2017 utolsó negyedévében, úgy a mainstream médiában és a közösségi hálókon is egyre gyakrabban jelentek meg a különböző kriptoszakértők, az egyre vadabb árjóslataikkal.
Néhány igazán fanatikus hívő hat vagy akár hét számjegyű összegeket is mondott (dollárban). Mindezek ellenére egy jól megfontolt, nyugodtnak mondató 25.000 dolláros jóslat is született a sok merész előrejelzés között.

Korábban már mi is beszámoltunk Tom Lee, a Fundstrat Global Advisors igazgatójának véleményről. Annak idején a New York-i befektetési tanácsadó úgy gondolta, hogy a bitcoin ára alul értékelt. 2018 folyamán is fenntartotta a jóslatát, annak ellenére, hogy a piac összeomlott.
Májusban a bitcoin kicsivel négy számjegy alatt mozgott. Lee szerint ez csak „tipikus kriptoár-ingadozás” volt. Hozzátette, hogy a korábbi meredek áremelkedések mind hetek alatt játszódtak le, így logikus arra következtetni, hogy a piac nagyon gyorsan megindulhat.

Számításba vette a bányászati költségeket, a Wall Street lehetséges beszállását, és májusban még mindig úgy gondolta, hogy nem elérhetetlen a 25.000 dolláros árfolyam.
Az ezt követő hónapokban egyre lejjebb és lejjebb csúsztak a kriptopénzek. Ennek ellenére Lee többször elmondta a CNBC-nek, hogy még mindig kitart a 25.000-es jóslata mellett. Egy októberi alkalommal azt mondta, hogy „az emberek túlságosan negatívak”, és a cége elemzése szerint a bitcoin általában azután ugrik nagyot, hogy eléri a 200 napos mozgóátlagának mélypontját.

Lee szerint már egyre közeledik az árfolyam alja és csak akkor jön el a kapituláció, ha minden befektető negatívan áll majd a kriptopénzhez.
Ahogy azt azóta már tudjuk, nem így történt, mivel december közepén a bitcoin 3.150 dolláros mélypontra zuhant. Emiatt Lee a Bloombergnek azt nyilatkozta, hogy előrejelzéseit nem köti többé időpontokhoz.

A kripto ellenálló, a 25.000 dollár korrekt érték lenne

A Fox Business interjújában Lee kitért korábbi becslésére is. Elmondta, hogy nagy csalódás volt számára a 25.000-es kudarc, amelyet annak tulajdonít, hogy a múlt év számos ICO összeomlásával járt, ez pedig a bitcoin árának romlásához vezetett.
Amikor arról kérdezték, hogy most már máshogy gondolja-e a korábbi becslését, azt mondta, szerinte a 25.000 dollár „egy teljesen méltányos érték lenne a bitcoin számára”, de most nem kötötte becslését határidőhöz.
Ezt azzal indokolta, hogy már korábban is túlélt 70%-os eséseket a kriptopénz. Szerinte minél hitelesebb vagyonforma lesz a bitcoin, annál jobban nő majd az értéke a jövőben.
Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!