A piac összeomlásának ellenére a Wall Street vezető kriptovaluta szakértője, Tom Lee továbbra is fenntartja nemrégiben korrigált BTC árfolyam-előrejelzését, amely jelenleg 15.000 dollárt jelent – nyilatkozta a CNBC Squawk Boxnak adott interjúban.

 

Olvastad már? NYSE tulajdonosa 2019-re tolja át a BAKKT-féle Bitcoin határidős ügyletek indulását

 

Legutóbbi nyilatkozatában a Fundstrat global Advisors kutatási vezetője azt állította, hogy a kriptofelhasználók tulajdonképpen két csoportra oszthatóak. Az egyik azokból áll, akik használják a kriptovalutákat és tárcákat, a másik pedig a piac spekulatív felhasználóit fedi le.

Lee szerint a két csoportnak meg kell találnia az egymással való gyors interakció módját, hogy a befektetők ne kerülhessenek ilyen helyzetbe egy hasonló piaci jelenség miatt.

Miközben fenntartja az árfolyam kapcsán foglalt véleményét, Lee elismerte, hogy a piacok valóban negatív irányt vettek, ami a lendület megtörését jelzi.

A szakértő azonban azt is hangsúlyozta, hogy az intézményi kriptobefektetők nem feltétlenül hátrálnak meg a piaci visszaeséstől, még amiatt sem, hogy a BTC meredek zuhanásba kezdett, egészen 4327 dollárig.

Lee továbbra is úgy gondolja, hogy az intézményi befektetőknek döntő szerepe van az iparágban.  A piacnak ez a része hozhatja el ugyanis a kriptovaluták adoptációjának következő hullámát.

Lee szerit két olyan kulcsfontosságú tényező van, amely hamarosan megnövekedett érdeklődést hozhat az intézményi befektetők részéről.

Intézményi befektetők mindenhol

Először is a Bakkt BTC határidős szerződéseinek rajtolása az ICE New York-i Értéktőzsdéjén. Az augusztusban bejelentett szolgáltatás indulásának dátumát nemrég a Bakkt 2019 január 24-re tűzte ki amiről a mai nap már írtunk.

Másodszor pedig mivel az iparág jogi körülményei egyre jobban kirajzolódnak, a környezet egyre szabályozottabbá válik. A piac több intézményi befektető számára is vonzóvá válhat.

 

„Véleményem szerint amint szabályozott környezetet tudunk majd biztosítani, az intézményi befektetők sokkal nagyobb valószínűséggel lépnek majd a piacra.”

 

Az elemző ebből a szempontból a Bitcoint „nem feltétlenül vagyoneszköznek” tekinti, állítása szerint „jobb, ha valamilyen árucikként kezeljük”, amely „valóban rejt lehetőségeket egy kialakulóban lévő eszközcsoport számára”.

Tom Lee múlt héten csökkentette árfolyam előrejelzését 25.000 dollárról 15.000 dollárra. Mindezt a november 14-i piaci zuhanást követően, amikor is a BTC árfolyama éves minimumra csökkent erről már a héten beszámolt a Kriptoworld.hu.

A szakértő korában többször is 20.000 dollár feletti év végi árfolyamot jósolt, januárban például alapos bevásárlást ajánlott mindenkinek, az akkori 9000 dolláros árfolyamot „2018 legjobb vásárlási lehetőségének” tekintve.

A közelmúltban pedig a KPMG, a holland „Big Four” számviteli szakértője foglalt állást a várható bika tendenciák mellett. Azt állította, hogy az iparnak intézményi befektetők részvételére van szüksége, hogy „nyilvánvalóvá válhasson a benne rejlő potenciál”.

A hét elején Meltem Demirors, a CoinShares biztonsági vezetője a piac összeomlását a BCH hard fork miatt pénzt veszítő intézmények reakciójával indokolta.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!