Darab helyett súlyban mérik Kínában a bányászhardvereket. A kiárusításról egy helyi kriptomagazin számolt be.

Olvastad már? Tom Lee a piac összeomlása ellenére is fenntartja 15.000 dolláros BTC árfolyam előrejelzését

 

A kriptopénzek piaca ezen a héten nem teljesített valami fényesen. A Bitcoin ára 4000 dollárra esett vissza. Ez a tény persze a bányászpiacot is igencsak megrázta, ami arra kényszerítette a kínai értékesítőket, hogy veszteségesen adják el bányászeszközeiket.

Az 8BTC kriptohírportál szerint a piac odáig jutott, hogy a gépeket már „kilóra” adják.

A régi darabok jelenleg nem jövedelmezőek

Úgy néz ki, hogy a bányászok elsősorban az öregebb gépeiktől szeretnének megszabadulni. Ezek közé tartozik az Antminer S7, az Antminer T9, illetve az Avalon A741, mivel ezekből nem származik semmilyen haszna az üzemeltetőnek. A kínai Tencent News szerint a bányászatból származó hozam nem elegendő ahhoz, hogy fedezzék az elektromos áramra és más üzemeltetéshez szükséges feltételekre fordítandó kiadásokat.

A piaci helyzet elsősorban a Hszincsiang-Ujgur és Belső-Mongólia Autonóm Területeken működő kis- és középvállalkozásokat érintette súlyosan. Ezeken a területeken néhány bányászgépet az eredeti ár mindössze 5 százalékáért kínálják. Egy múlt éven 2.885 dollárért vásárolt gépet most 144 dollárért árusítanak.

A Bitmain tovább bővül

A hónap elején a Bitmain bányászóriás bejelentette, hogy szeretnének bekerülni a hszincsiang-ujguri bányászcégek hardvergyártói közé, mivel Kína ezen területe szénben gazdag. A megállapodások értelmében nagyjából 90 ezer Antminer S9-et tudtak üzembe helyezni a helyi létesítményekben.

 

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!