A francia dohányboltok engedélyt kaptak rá, hogy új évtől bitcoint árusíthassanak. Erről a francia Europe 1 rádióadó-hálózat számolt be szerdán. A franciául csak „Tabacs”-ként ismert helyek a dohányáru után most már kriptopénzeket is árusíthatnak.

Olvastad már? Kilóra adják az Antminnert Kínában

 

A 2018-as év kriptopiac szempontjából nem volt épp kielégítő. Szerencsére azonban megállíthatatlanul közeledik 2019, ezzel együtt pedig számos jó hír – elég csak a Bakkt határidős ügyleteinek elindítását említenünk.

Pozitív hatással lehet az árfolyamra az is, hogy a bitcoin hamarosan kikerül a francia utcákra, ahol a járókelők január 1-től a dohányárusoknál is megvásárolhatják saját coinjaikat.

A nap ajánlata: dohány és kriptó

Új évtől nagyjából négyezer francia trafiknak lesz lehetősége BTC utalványok árusítására, 50, 100, valamint 250 euró értékben. A KeplerK oldalon keresztül a megvásárolt kód segítségével az összeget egyenesen bitcoinra válthatják majd a felhasználók.

A KeplerK egyébként a világ legnagyobb – 27.000 értékesítőpontjával büszkélkedhet.

A kezdeményezés a Bimedia és a KeplerK között létrejött kétoldalú szerződés értelmében valósulhatott meg.

A Bimedia beváltásra szolgáló terminálokat üzemeltet, amellyel megkönnyíti a kriptopénzt kínáló KeplerK számára az olyan termékek árusítását, mint a kriptopénzek.

A francia pénzügyi fogyasztóvédelmi felügyeletet ellátó hatóság (ACPR) felel azért, hogy monitorozza a francia bankok és biztosítók által végrehajtott tranzakciókat.

A kormányügynökség hivatalosan is engedélyezte a dohányárusok szövetségének, hogy 2019-től bitcoinutalványokat árusíthassanak. A tevékenység felügyelete természetesen a francia jegybank hatáskörébe tartozik majd.

A jegybank válaszolt

A jó hírek bejelentése után a francia központi bank kijelentette, hogy elhatárolódik mindenféle védnökségtől:
,
,Nebola podpísaná žiadna dohoda s cieľom umožniť predaj Bitcoinu v trafikách.“

„Semmilyen megállapodás nem történt, melynek témája a trafikokban történő bitcoineladás lett volna.”

Azon felül, hogy nem történt megállapodás, nem is terveznek hasonlót lépni.

Az Europe 1 hozzátette, hogy az ACPR-nek nem volt más választása, és engedélyezte a BTC-árusítást arra a gyorsaságra hivatkozva, amellyel a kriptopénzek az átlagos fogyasztók tudatába beszivárognak.

 

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!