Michael Moro, a Genesis Trading és Genesis Capital kriptokereskedő vállalatok vezérigazgatója egy CNBC-nek adott interjúban azt mondta, hogy a bitcoin ára 3000 dollárig süllyed majd.

Olvastad már? Jövőre bitcoin is kapható a francia dohányboltokban

 

A CNBC pénteki „Squawk Box” műsorában Moro azt állította, hogy a vezető kriptopénz tovább fog esni, míg végül 3.000 dollár környékén állapodik meg.

Hozzátette, hogy „mindaddig nem kerül padlóra, amíg el nem éri a 3K-s szintet.”

Merüléskor senki ne vegyen kriptót

Megemlített néhány ellenállási szintet, de kifejtette, hogy szerinte a BTC ára nem fog stabilizálódni 3 és 4 ezer dollár között. Hozzátette, hogy a 4.000 dolláros szint már kétszer tesztelve volt az előző napokban.

A kriptokereskedő elmondta, hogy a hosszú távú befektetők jobban felkészültek a zuhanásra. Már készen állnak arra, hogy várakozzanak, amíg a piac felépül. Ugyanakkor azt javasolja, hogy a „merülés” során senki ne vegyen kriptoeszközt.

Ez nagyjából az ötödik vagy hetedik 75+ százalékos zuhanás, amit a Bitcoin 10 éves történelme során megtapasztalhattunk. Szóval ha [konkáv] szórólencsén keresztül szemléljük a dolgokat, nem hiszem, hogy az intézményi befektetőket annyira érdekelné a Bitcoin év végi teljesítménye, hisz ők 3-5 évig terjedő időszakokban gondolkodnak.

Azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin alacsony ára milyen hatással lehet a bányászokra, Moro megjegyezte, hogy az egy bitcoin kibányászásának költsége kevesebb lesz, mivel a „hash arány lecsökkent”.

A legutóbbi kriptozuhanás hasonló esést eredményezett a bányászás jövedelmezőségében, és arra kényszerítette a kínai üzemeltetőket, hogy bányászeszközeiket jelentős veszteségekkel adják el.

Tegnap a Kriptoworld beszámoltunk róla, hogy néhány gépet az eredeti ár mindössze 5 százalékáért értékesítettek.

A BCH a ludas

A bitcoin és más kriptopénzek lavináját egyébként a Bitcoin Cash november 15-én bekövetkezett hard forkja indította el.

Korábban ezen a héten Lou Kerner, a CryptoOracle kockázatitőke-társaság partnere a jelenlegi helyzetet az ezredforduló dotkomlufijához hasonlította. Kerner azt állította, hogy az erős coinokra úgy kell tekinteni, mint a doktomból nagyvállalatként kikerült győztesekre – akárcsak az Amazonra.

Ezen felül a kereskedő azt mondta, hogy a bitcoin „a legjobb értéktároló, amelyet valaha is létrehoztak”, az idő múltával pedig az aranyat is felülmúlja majd.

A legutóbbi zuhanással kapcsolatban Kerner azzal érvelt, hogy a „kriptó még annyira gyenge, hogy sokak számára a bizalmon kívül semmilyen mögöttes értéke nincs”.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!