A Sporting, az egyik legjobb portugál futballcsapat bejelentette, hogy saját kriptopénzük ICO-ját tervezik, a klub finanszírozásának alternatív módjaként.

Olvastad már? A befektető 3000 dolláron talál támaszt a bitcoin

 

A Paris Saint Germant és a Juventust követően most az egyik leghíresebb portugál futballcsapat döntött úgy, hogy belép a kriptopénzek világába – írta november 20-án a Dinheiro Vivo.

Forrás: wikimedia.com

A jelentés szerint a Sporting fontolgatja egy saját digitális valuta ICO-n keresztül történő kibocsátását. Ez a mód egyike azon lehetőségeknek, amelyet a csapat a finanszírozás alternatív módjaként megjelölt.

Az ország pénzügypiaci szabályozói azt tanácsolják az ICO-kat kibocsátó intézményeknek és vállalkozásoknak, hogy mielőtt bármit is lépnének, kérjenek jogi tanácsot az illetékes hatóságoktól.

Francisco Salgado Zenha, a csapat alelnöke a hírügynökségnek azt mondta:

 

„Találkozókat szervezünk az ügy megvitatására. Közelről megvizsgáltuk az ICO-kat. Úgy véljük, hogy nagy lehetőséget teremt a Sporting márkának, ha ezen az úton haladunk tovább. Ez azonban még csak egy lehetőség, semmilyen konkrét terveink nincsenek.”

 

Új finanszírozási lehetőségeket keresnek

A Sporting korábban egy olyan kötvényt bocsátott ki, mely 5,25%-os éves kamatot kínálna a befektetők számára. Az ára kötvényenként 5 euró, a minimális megvásárolható egység pedig 20 kötvény, azaz 100 euró.

Habár a Sporting elég nagy, 5,25 százalékos kamattal kínálja kötvényeit, az eladásoknál azért lehetnek némi gondok. A klub hibáztatja a bankokat, amiért nem segítettek nekik a különböző folyamatokban.

November 22-ig, a kötvény iránti kereslet 1,5 millió euró volt, ami a minimális elvárásoknak felelt meg. A kínálat elindításához 15 millió euróra van szükségük. A vásárlások igazán csütörtökön ugrottak meg, amikor a klub elnöke a befektetőket is megszólította.

A Sporting tisztviselői egy jelentésben megjegyezték:

„A ma összejött megrendelések (november 19) felelnek a teljes eddigi megrendelés 43,8 százalékáért.”

Kemény szakaszon mennek keresztül

Múlt csütörtökön az ország nemzeti csatornáján, a TV RTP-ben a Sporting alelnöke egy interjúban azt mondta, hogy a klubnak lehet el kell majd adnia néhány játékosát, ha a kötvénykibocsátás sikertelen lesz.

A csapat keserű fázison és egy belső válságon megy most keresztül, ami arra kényszerítette a klubot, hogy elhalassza a következő héten lejáró kötvények visszafizetését.

A válság a klub volt elnökének, Bruno de Carvahlónak eltávolítását eredményezte, aki múlt vasárnap köszönt le posztjáról. Hasonlóan járt a Juve Leo, a klub pompomcsapatának elnöke is, amiért felmerült a gyanúja, hogy részt vett a májusi incidensben, amikor szurkolók egy része a csapatra támadt az öltözőben.

 

Forrás: btcmanager.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!