Jövő év elején Norvégia visszavonja a kriptovaluta-bányászok számára is biztosított energiaellátási támogatást. A Bitmain megnyitotta 12 megawatos adatközpontját East-Wenatcheeben, Washingtonban. A Bitfury tanácsadó testületének és igazgatótanácsának új tagjait jelentette be.

Olvastad már? Kriptopénzt bocsátana ki a gondokkal küzdő focicsapat 

 

Nincs többé kedvezményes áram a Norvégiában bányászóknak

A norvég kormány 2019-es költségvetési tervezetében megszünteti a kriptovaluta-bányászok számára is biztosított villamosenergia-támogatást. Ennek eredményeképpen januártól kezdődően a bányászoknak is kötelező a teljes fogyasztásuknak megfelelő díjat befizetniük.

Lars Haltbrekken norvég parlamenti képviselő kriptovaluta-bányászat káros környezeti hatásairól tartott beszéde a kedvezményt övező általános kritikus hozzáálláshoz vezetett.

Nyilatkozatában így szólt: „Norvégia nem folytathatja a Bitcoin legpiszkosabb előállítási módjának támogatását adókedvezményekkel”.

Roger Schjerva, az Ict Norway vezető közgazdásza viszont aggodalmát fejezi ki az engedmények iparági konzultáció nélkül történő eltörlése miatt.

Ahogy mondta „az új költségvetés megváltoztatja az iparági keretfeltételeket anélkül, hogy erről egyeztetett volna az ipar szereplőivel” hozzátéve, hogy „Norvégia mindig is elöl járt politikai stabilitásban és a kiszámítható feltételek biztosításában, a kormány viszont ennek hitelességével játszik”.

Elindult a Bitmain 12 Megawattos egysége Washingtonban

A Bitmain megnyitotta 20 millió dolláros, 12 Megawatt teljesítményű adatközpontját a Wenatchee repülőtérhez közel, Douglas megyében, Washington államban. A központ várhatóan 20 munkavállalót foglalkoztat majd.

Jeff Stearns, a Bitmain észak-amerikai műveletekért felelős vezetője kijelentette:

„a kriptopiacok jelenlegi gyengülő helyzetének ellenére vállalatunk hosszú távra tervez”, majd hozzátette: „a jelenlegi medve piac, véleményem szerint akár előnyös lehetőségeket is rejtegethet olyan cégek számára, mint mi is vagyunk.

Evan Wendlandt, a Washingtoni Kereskedelmi Minisztérium üzletfejlesztési menedzsere szerint az új létesítmény megnyitása „nagy lehetőség” a régió számára.

A korábbi SEC-biztos csatlakozik a Bitfury tanácsadói testületéhez

 

A Bitfury Group bejelentette Annette Nazareth, egykori SEC-tag érkezését saját tanácsadó testületébe. Nazareth feladata olyan iránymutatások nyújtása, amelyekkel a vállalat sikeresen követheti a fejlődő szabályozási környezetet, illetve fejlődhet és sikeresen teljesíthet a pénzügyi piacokon is. A vállalat igazgatótanácsába ezen felül Antoine Dresch, a Korelya Capital társalapítója csatlakozott.

 

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!