Tom Lee, Wall Street-i elemző és kriptovaluta-szakértő év végére jósolt Bitcoin árfolyamát 25.000 dollárról 15.000 dollárra csökkentette – olvasható a CNBC november 16-án megjelent cikkében.

Olvastad már?  A SIX svájci kriptovaluta- váltó jegyzi a világ első multi-kriptovaluta  ETP-jét

 

A Fundstrat Global Advisor társalapítója szerint az új általa meghatározott árfolyam kulcsa a Bitcoin „megtérülési pontja”, tehát a BTC bányászat költségének és kereskedelmi árának találkozása. – olvasható a CNBC riportjában.

A Fundstrat adatai alapján ez a 7000 dolláros érték lehet.

A Bitcoin a cikk írásakor ennél jóval alacsonyabb – nagyjából 5000 dollár alatti – árfolyamon vásárolható.

Lee ügyfeleinek pénteken azt mondta: „a BTC sosem tartózkodott még tartósan a megtérülési érték alatt”.

Miközben Lee szerint az árfolyam hamarosan helyreáll, a szakértő megerősíti azt is, hogy „a 6000 dollár alatti árfolyam pszichológiailag fontos, tartósan ugyanis a pesszimizmus új hullámához vezethet”, hozzátéve:

„Szerintünk a hangulat negatív irányú kitérése sokkal károsabb, mint az alapvető következmények.”

Lee egyébként a kriptopiacok utóbbi napokban tapasztalható viselkedését „kripto-specifikus eseményeknek” nevezte – írja november 14-én a CNBC.

Itt a szakértő a közösséget is jelentősen megosztó Bitcoin Cash hard forkra gondolt, amelyben a piac többi elemzője is megerősítette: az esemény valóban hozzájárult a közelmúltban felerősödő piaci bizonytalansághoz.

A legutóbbi csökkenés az első jelentős árfolyammozgás a vezető kriptovaluták között, így a Bitcoin esetében is.

November elején beszámoltunk róla,Lee például kellemes meglepődésének adott hangot a Bitcoin árfolyamának stabilitásával kapcsolatban. Akkor még úgy gondolta, hogy a BTC valahol 6000 dolláron fog padlót.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!