Tom Lee, a Fundstrat nemzetközi tanácsadó Bitcoin elemzője „kellemesen meglepett” a BTC közelmúltban tapasztalt stabilitása miatt – olvasható a CNBC Squawk Box október 29-i interjújában.

Lee kifejezetten meglepődött a Bitcoin közelmúltbeli viselkedése miatt, a részvénypiacokon ugyanis 9 százalékos visszaesés történt.

 

Olvastad már? A kriptobányászat károsabb a Földre, mint a szénbányászat

 

Lee szerint “a Bitcoin volatilitásának sokkal magasabbnak kellene lennie, tekintve, hogy milyen kicsi piaci kapitalizációval rendelkezik”.

Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi piaci helyzet alkalmas-e a kriptovalutákkal most ismerkedőknek a belépésre, Lee igennel válaszolt, és hozzátette: „úgy tűnik a BTC jelenleg 6.000 dolláros értéken foghat padlót”.

Ami a BTC-árfolyam tartós emelkedését illeti, Lee elmondta, hogy ehhez több beáramló fiat valuta szükséges, ami – véleménye szerint – a globális elfogadás szükségességének ékes bizonyítéka. Ez az elemző véleménye szerint jövő év elején kezdődhet meg, a Bakkt és a Fidelity platformjainak bemutatásával.

Egy másik tényező, amely Lee szerint befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamát az, hogy tulajdonképpen amerikai dollárban adják meg az értékét. „Az amerikai dollár erőssége és stabilitása jelenleg hátráltató a BTC számára, azonban a valuta esetleges gyengülése hátszélként szolgálhat az árfolyamnak”.

A kriptopiac az utóbbi pár hétben stagnáló tendenciát mutat. A Bitcoinity október 18-i adatai szerint ez a BTC volatilitásának csökkenésével hozható szoros összefüggésbe, a 2018 évi összes kereskedelmi tranzakció átlagtól való átlagos eltéréséből számítva. Az árfolyam stabilitásának egy másik oka lehet a BTC alacsony kereskedési volumene.

Október 29-én egy rövid időre megemelkedett volatilitással szembesülhettünk a piacokon, ekkor a főbb kriptovaluták mind veszteséget mutattak. A cikk írásakor a Bitcoin értéke 6.314 dollár, 0,14 százalékkal az előző napi érték felett, és 2,62 százalékkal az előző heti érték alatt a CoinMarketCap adatai alapján.

Lee korábban azt állította, hogy a BTC jelentősen magasabb érfolyamon zárhatja az évet, a kriptovaluta és a növekvő piacok korrelációja alapján. A Lee szerint „fontos korreláció” figyelhető meg abban, hogy a két terület jelenleg nagyjából párhuzamos egymással: mindkettő óriási csúcson volt 2018 elején, azóta pedig nyugodt, csökkenő tendenciát mutatnak.

A Fundstrat múlt havi 25 intézményi és 9500 nyilvános, Twitteren végzett felmérésének eredményei alapján Lee megállapította, hogy a Wall Street szerint a Bitcoin jelenleg padlón jár.

A megkérdezettek 57 százaléka szerint az árfolyam 2019 végéig biztosan 15.000 dollár körüli értékre emelkedik, de „a határ a csillagos ég”.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!