Arthur Hayes, a kriptoderivatívákkal kereskedő BitMEX platform vezérigazgatója úgy véli, a kriptotél 18 hónapig tart majd – derül ki egy Yahoo Finance UK-nak adott októbet 31-i interjújából.

 

Olvastad már? Tom Lee kellemesen  meglepett a Bitcoin stabilitása miatt

 

Hayes – egy volt Deutsche Bankos és Citis kereskedő, aki emellett a Seychelle-szigeteken bejegyzett BitMEX társalapítói között is ott volt 2014-ben – azt mondta, „a korábbi tapasztalatok alapján” az alacsony volatilitás és alacsony kereskedési volumen „további 12-18 hónapig tarthat el”.

Hozzátette: „A bitcoinnal 2013-ban kezdtem kereskedni, amikor az ár 250 dollárról 1300 dollárra emelkedett. Aztán 2014-től 2015-ig volt egyfajta kisebb medve piac. Az ár összeomlott, a volumen összeomlott – nagyon, nagyon nehézzé vált a pénzcsinálás.”

A bitcoin ára szorosan 6300 és 6500 dollár között mozgott az utóbbi hónapokban, közel 68%-os csökkenést könyvelve el a 2017 decemberi rekordok óta. Miközben számos kommentátor a piac érettségének jeleként könyvelte el a mostani, viszonylagos árstabilitás, Hayes szerint inkább az alacsony kereskedési volumen miatt tartunk itt. Ahogy mondta, a jelenlegi érték „még a mostaninál is tovább zuhanhat.”

Ennek ellenére a BitMEX kriptoszerződés-forgalma továbbra is átlagosan egymilliárd dollár naponta. Rekordjukat, a szorult helyzet ellenére 2018-ban érték el, 8,5 milliárd dollárral. Hayes azt mondta, a platform „jól alkalmazkodik az alacsony volatilitáshoz.”

Hozzátette: „Van néhány jelentésünk más tőzsdén kívüli kereskedőktől és váltóktól, akik alkalmazottakat engedtek el, nyilvánvalóan azért, mert miközben a volumen esett, ők agresszív módon egyre több embert kezdtek el alkalmazni. A mi terjeszkedési terveink nem változtak, a teljes szervezeten belül folytatjuk az új alkalmazottak felvételét.”

 

A Yahoo beszámolója más szakemberek véleményét is tartalmazza, akik szintén múltbéli tapasztalatokra hivatkozva más előrejelzést állítottak fel, mint Hayes. Mati Greenspan, az EToro vezető elemzője például azt mondta:

„2016-ban a nyereség csak nagyon fokozatos termelődött, mígnem beindult az üzlet. Most, hogy a kriptotudatosság és az oktatás rakétaként lőtt ki, úgy érzem, legközelebb mindez gyorsabban fog megtörténni.”

Múlt héten számoltak be róla, hogy a Bloomberg egyik elemzője csatlakozott azokhoz a szakértőkhöz, akik úgy gondolják, a bitcoin alacsony volatilitási szintje egy jele annak, hogy a token elérte árfolyamának legalját. Megjegyzik ugyanakkor, hogy ez egy pozitív jel, abban a tekintetben, hogy elősegíti a valódi „használatot […] a spekulációval szemben.”

Októberben Spencer Bogart, a Blockchain Capital egyik partnere egyetértett abban, hogy a bitcoin csakugyan árának legalján van, de a helyzet fordulatát várta; nem kevesebbet, mint egy „jövőbeli kriptomáglyát – egy következő bika piacot.”

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!