Az ETF-ek keresztapjának is becézett Reggie Browne szerint a Bitcoin ETF-ek nem fognak egyhamar elfogadásra kerülni – olvasható a Business Insider november 1-i jelentésében. Browne a Cantor Fitzgerald pénzügyi szolgáltató ügyvezető igazgatója és ETF kereskedelmi vezetője.

 

Olvastad már? BitMex CEO: Még 18 hónapig maradnak a medvék

 

Az 1945-ben alapított Cantor Fitzgerald az intézményi részvényekre, a fix hozamú értékesítésre és a kereskedelemre specializálódott. A vállalat állítólag több mint 5000 intézményi ügyféllel rendelkezik, beleértve befektetési bankokat, vezető brókercégeket és kereskedelmi ingatlanokat.

A Georgetown Egyetem Pénzpiaci Minőségi Konferenciáján, Washington DC-ben Browne azt nyilatkozta, hogy a BTC ETF-eket csak egy erős iparági szabályozási keret kialakítása után hagyják majd jóvá. Arra a kérdésre, hogy jelenleg hogy áll az ügy, a szakember azt felelte:

 

„Nagyon nehéz a SEC számára, hogy tekintetüket a pozitív irány felé fordítsák, ugyanis jelenleg nem rendelkezünk hiteles adatokkal ezen a területen… Nincsenek piacok, amelyek érdekeltek benne.”

 

Korábban a BlackRock Larry Fink befektetéskezelő társaság vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a kriptovaluták által biztosított függetlenség és névtelenség továbbra jelentősen hátráltatja a kriptoalapú ETF-ek elfogadását.

A BTC ETF-ek nyilvánosságra hozott visszautasításait kommentálva Bill Barhydt az Abra kriptofizetési startup vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a kérelmeket azért utasítja majd el a SEC, mert a kriptoipar egyszerűen nem elfogadott, mint a pályázat alaptípusa.

A bizottság tulajdonképpen azért utasította vissza az ETF-eket, mert „a pályázók által benyújtott kérelem típusa egyszerűen nem értelmezhető a SEC által bevett módszerek szerint”.

Augusztusban a SEC három különböző vállalat kilenc különböző ETF-ét utasította vissza, például a ProShares, a Direxion és a GraniteShares projekteket.

A szabályozó korábban már elutasította Tyler és Cameron Winklevoss testvérek kérelmét is. A testület azzal indokolta döntését, hogy: „a felterjesztett kérelem bizottságunk által nem támogatott”.

 

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!