Ha visszatekintünk augusztus végére, a kriptohíroldalak a SEC bejelentésétől voltak hangosak: a kormányügynökség akkor ugyanis úgy döntött, újra áttekinti kilenc, korábban elutasított bitcoin ETF-javaslatot. Ami történt, mindössze az volt, hogy a bizottság átruházta a feladatokat egy általuk felállított munkacsoportra.

Olvastad már? Reggie Browe szerint egyenlőre nem lesznek ETF-ek 

 

Ez a munkacsoport a bizottság nevében eljárva újra megtiltotta a 9 tervezetet piaci bevezetését. A szabályozói testület szabályai alapján azonban a bizottságnak még van hatalma, hogy felülvizsgálja ezeket az „átruházott” döntéseket.

Miért hitte azt mindenki, hogy a SEC döntésének határideje október 26?

Röviddel azután, hogy a SEC bizottsága bejelentette, miszerint felülvizsgálták a 9 Bitcoin ETF-et, futótűzként terjedtek a hírek, miszerint az új döntési határidő október 26. Sokak szerint ez lett volna az a várva várt nap, amikor a SEC döntést hozhat a 9 elhalasztott törvényváltoztatással kapcsolatban. Ez azonban nem így volt.

November 5.: A hozzászólások határideje

Miután az ethereumworldnews.com tovább vizsgálgatta a SEC által közzétett dokumentumokat a Direcion, a GranieShares és a ProShares javaslataival kapcsolatban, rábukkantak, hogy mindegyiknek november 5-i határidőt szabtak arra vonatkozólag, amíg az érintettek hozzászólhatnak a témához. Ezen dokumentumok fő kijelentése a következő:

 

„Ennek megfelelően, a bizottság 431-es számú eljárási szabálya alapján 2018. november 5-ig bármilyen társaság vagy személy benyújthat a javaslatokat támogató vagy ellenző nyilatkozatokat.

A bejelentés bármikor megtörténhet – november 5-e után

Abból kifolyólag, hogy a hozzászólások jelenlegi határideje november 5-e, arra következtethetünk, hogy a SEC bármikor meghozhatja döntését az említett dátum után.

 

Összegzésképp, a SEC készen áll arra, hogy döntsön a 9 fent említett, függőben lévő bitcoin ETF-fel kapcsolatban.

 

Figyelembe véve, hogy november 5-e az utolsó nap a hozzászólások benyújtására, azt feltételezhetjük, hogy a SEC nem sokkal ezután meghozza döntését. A heti kereskedési stratégiájukat tervezőknek tehát mindenképp érdemes figyelni minket, ugyanis folyamatosan követjük az ezzel kapcsolatos híreket. Ha a döntés megszületik, a Kriptoworld elsők között lesz, akik beszámolnak róla.

 

Te mit gondolsz a 9 függőben lévő ETF-ről? Szerinted el fogják fogadni? Milyen hatása lehet majd a piacra? Oszd meg velünk véleményed a cikk alatt!

 

Forrás: ethereumworldnews.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!