A SEC felülvizsgálja saját döntését

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) felülvizsgálja döntését az összesen kilenc ETF-javaslat elutasításának ügyében, amelyről tegnap számoltunk be olvasóinknak ebben a cikkben.

Szerdán a SEC 3 társaság kilenc kérelmét utasította el. A bizottság azzal érvelte döntését, hogy az ETF-ek nem feleltek meg a tőzsdei törvények követelményeinek, illetve senki sem hajtott volna végre a piac manipulálását elkerülendő fontos intézkedéseket.

Nem sokkal ez után a SEC kiadott egy dokumentumot, melyben kijelentették, hogy szándékukban áll felülvizsgálni a döntést. Erre azonban nem írnak elő határidőt, valamint azt sem, hogy mi lesz a felülvizsgálat témája.

Az ETF hatása a Bitcoin piacára

Az 9 ETF elutasítása után szerencsére semmilyen pánik nem történt a piacon. Ez főleg annak köszönhető, hogy a befektetők többsége igencsak kevés esélyt látott a sikerükben.

Ettől függetlenül látható, hogy a beadott javaslatok felülvizsgálatának híre egyfajta reményt ébresztett, amely meglátszik az árfolyamon is. A piac tehát pozitívan reagált, mint ahogy az a kijelölt részen is látszik:

ETF – a Bitcoin megváltója

Sok ember azt reméli, hogy elfogadásuk után az árfolyam rakétaként lő majd ki. De vajon tényleg így lesz? Nem lesz talán negatív hatással a bitcoinra?

Vitassátok meg cikkünk alatt, vagy facebookon a kriptocsoportokban. Sokan azzal érvelnek, hogy ha a „nagy halak” beszállnak, a bitcoin árfolyama nem fog olyan volatilisen mozogni, ami elveszi a gyors meggazdagodás esélyét. Ellenben egy ETF segíthet a kriptopénz adoptációjának széleskörű elterjedésében.

Forrás: cryptomagazin.sk

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!