Az utóbbi napokban szinte mindenhol az ETF-ekről láthatunk híreket. Az emberek nagy része hisz abban, hogy egy tőzsdén kereskedett alapok megfordítanák a medve tendenciát és fokozatos növekedéshez vezetnének.

Ez azonban nem feltétlenül van így: vannak olyan szereplők is a kriptoiparban, akik annyira nem örülnek az ETF-eknek.

Forrás:  en.wikipedia.org

Egyik ilyen példa Adreas Antopoulos, akinek a véleményét az alábbi cikkben olvashatjátok el (angol nyelven): Andreas Antopolus: A Bitcoin ETF is a “Terrible Idea”

Azoknak az ETF-eknek, amelyekről most döntöttek, nem volt sok esélyük a sikerre. Ennek köszönhetően a piac annyira nem érezte meg az elutasítások tényét.

Az amerikai szabályozó egyébként két ETF-et utasított el a ProShares társaságtól, ötöt a Direxiontól, egyet pedig a GraniteShares-től. A bizottság nem okozott csalódást a téma követőinek.

Az említett esetekben a lehetséges csalások és piaci manipuláció zavarja őket, illetve megállapították, hogy a kérelmezők nem feleltek meg a SEC azon követelményeinek, amely megvédené a piacot a tisztességtelen gyakorlatoktól.

A SEC értékelésében továbbá megemlítik, hogy nem kaptak semmilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a Bitcoin határidős ügyleteknek igenis van akkora jelentőségük, mint amekkorát a kérelmekben felvázolnak.

A felügyelet szintén elárulta, hogy a kérelmek beérkezése előtt még nem értékelték a Bitcoin és a blokklánc technológiai és befektetési lehetőségeit. Az eredményt csak arra alapozták, hogy a kérelmezők nem feleltek meg a tőzsdei követelményeknek.

Ezt a cikket Dariusz M. írta a kryptomagazin.cz oldalnak. Magyarra fordította és szerkesztette a kriptoworld.hu.

Forrás: kryptomagazin.sk