Kilenc Bitcoin ETF-et utasítottak el – miért?

-

Az utóbbi napokban szinte mindenhol az ETF-ekről láthatunk híreket. Az emberek nagy része hisz abban, hogy egy tőzsdén kereskedett alapok megfordítanák a medve tendenciát és fokozatos növekedéshez vezetnének.

Ez azonban nem feltétlenül van így: vannak olyan szereplők is a kriptoiparban, akik annyira nem örülnek az ETF-eknek.

Forrás:  en.wikipedia.org

Egyik ilyen példa Adreas Antopoulos, akinek a véleményét az alábbi cikkben olvashatjátok el (angol nyelven): Andreas Antopolus: A Bitcoin ETF is a “Terrible Idea”

Azoknak az ETF-eknek, amelyekről most döntöttek, nem volt sok esélyük a sikerre. Ennek köszönhetően a piac annyira nem érezte meg az elutasítások tényét.

Az amerikai szabályozó egyébként két ETF-et utasított el a ProShares társaságtól, ötöt a Direxiontól, egyet pedig a GraniteShares-től. A bizottság nem okozott csalódást a téma követőinek.

Az említett esetekben a lehetséges csalások és piaci manipuláció zavarja őket, illetve megállapították, hogy a kérelmezők nem feleltek meg a SEC azon követelményeinek, amely megvédené a piacot a tisztességtelen gyakorlatoktól.

A SEC értékelésében továbbá megemlítik, hogy nem kaptak semmilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a Bitcoin határidős ügyleteknek igenis van akkora jelentőségük, mint amekkorát a kérelmekben felvázolnak.

A felügyelet szintén elárulta, hogy a kérelmek beérkezése előtt még nem értékelték a Bitcoin és a blokklánc technológiai és befektetési lehetőségeit. Az eredményt csak arra alapozták, hogy a kérelmezők nem feleltek meg a tőzsdei követelményeknek.

Ezt a cikket Dariusz M. írta a kryptomagazin.cz oldalnak. Magyarra fordította és szerkesztette a kriptoworld.hu.

Forrás: kryptomagazin.sk

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!