30 millió dollár elsikkasztása miatt perlik Floyd Mayweather ICO-ját

-

Egy kínai befektető beperelte a Stox.com-ot, illetve annak tulajdonosát Moshe Hogeget, amiért az elsikkasztotta az ICO alatt összegyűjtött forrásokat.

Olvastad már? Tom Lee szerint „méltányos” lenne a 25.000 dolláros BTC-ár

Az ICO népszerűsítésében a híres bokszoló, Floyd Mayweather is részt vett, aki ezen felül számos hasonló kriptoprojekt támogatása miatt került összetűzésbe a SEC-kel.

A Stox-ICO

A 17 millió dolláros per szerint, a befektető 3,8 millió dollárnyi ethert fektetett az ICO-ba. Ezt a fehér könyvben megírt ígéretekre alapozta, miszerint a cég 30 millió dollárt invesztált volna a piacelemző platform fejlesztésére.

A Mayweather által támogatott ICO, amelyet 2017 augusztusában tartottak, 34 millió dollárt gyűjtött össze, de a per szerint ebből csak 5 millió dollárt használtak fel fejlesztési célokra. Hogeg a maradék pénzt más ICO-kba, például a Telegramba fektette.
A befektető továbbá azzal is vádolja Hogeget, hogy a saját Stox-tokenjeit idő előtt eladta, amely lépéssel jelentősen elértéktelenítette a maradék tokeneket.

Költekezési sorozat

Hogeg Izrael egyik legnagyobb kriptovállalkozójának számít. A mostani per mellett számos egyéb sikkasztási ügyben is vádlott. Minden vádat tagad, ám tavaly óta igencsak szórja a pénzét.
Júniusban például 19 millió dollár értékben vásárolt telket Tel Aviv egyik gazdag külvárosában. Két hónappal később 7,2 millió dollárt költött a Beitar Jerusalem focicsapatra.

Került azért jó helyre is a pénzből – igaz, nem rendeltetési célra, de 1,9 millió dollárt adott a Tel Aviv University-nek is. Az adomány hatására megalapították a Hogeg nevet viselő blokkláncitnézményt.

Mayweather szerepe a történetben

A Stox-ICO volt az első, amellyel Mayweather megkezdte kriptoreklámozó karrierjét. Később két másik ICO-t is promotált, amellyel 300.000 dollárt keresett. Sajnos ezek közül a Centra Techről a SEC megállapította, hogy egy csalás, és az ICO alapítói ellen vádat emeltek.
Emiatt Mayweather és DJ Khaled is vizsgálat alá került, mivel nem közölték, hogy fizetség ellenében reklámozták az ICO-t. Mayweathernek összesen 600.000 dolláros bírságot kellett kifizetnie, és három évig nem vehet részt értékpapírok népszerűsítésében.
A boxoló története azonban itt nem ér véget, ugyanis egy közös polgári peres eljárást is indítottak a Centra Tech alapítói és a Centra Techet reklámozó hírességek ellen.
Forrás: bitcoinist.com

 Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!