Jan Van Eck szerint a bitcoinbefektetők az aranyra is mennek

-

Jan Van Eck a CNBC január 26-ai interjújában azt mondta, hogy sok új bitcoinbefektető érdekelt az aranyban is.

Olvastad már? Tom Lee szerint „méltányos” lenne a 25.000 dolláros BTC-ár

Aranyban is érdekelt bitcoinbefektetők

Jan Van Eck azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy szerinte a bitcoin az aranypiacról vont el érdeklődést 2017-ben, amely tény jelentősen hozzájárulhatott a 2017-es árrobbanásához, mellyel a kriptopénz 20.000 dolláros árfolyamot ért el.

The man behind two gold ETFs says this about bitcoin from CNBC.
Van Eck szerint idén a cége nagyjából 4.000 olyan bitcoinbefektetőt szerzett, akiket az aranybefektetés is érdekel. Úgy gondolja, hogy 2017-ben a bitcoin veszített az arannyal szemben, de ez jelenleg megfordulni látszik.
Napjainkban a bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) sok vitát kavar a kriptopiacokon. Szintén a CNBC-nek nyilatkozota Tim Seymour, a Seymour Asset Management alapító vezérigazgatója, hogy a bitcoin, mint vagyontárolási forma eléggé megkérdőjelezhető.

Elmondta, hogy az arannyal szemben a bitcoin nem jó vagyon tárolására, mivel elvesztette a fizetőképességét. Ezzel ellentétben az arany, mint vagyontárolási forma vitathatatlan és megkérdőjelezhetetlen

Az arany-ETF létrejötte

Amíg a bitcoin-ETF vita tárgyát képezi, addig az arany-ETF jelentős eredményeket ért el a közelmúltban. Ez jól szemléltethető a Van Eck GDX Gold Miners-ETF- és GDXJ Junior Gold Miners-ETF-sikereivel.

Van Eck szerint az arany hatalmas növekedésnek indult az elmúlt két-három hónapban. Megjegyezte, hogy a tőzsdék ezzel szemben mind veszteségesek voltak, és amíg az S&P értéke ment le, a GDX értéke csak nőtt.
Nagyon izgatott, amiért úgy tűnik nem követi már az arany a tőzsdeárakat, így egyre kecsegtetőbb lesz a nemesfém diverzifikációra. A CNBC megerősítette, hogy a GDX-ETF 2018 utolsó negyedévében 14%-ot nőtt, ami megdöntötte az előző, 2016 második negyedéves rekordot.
Eközben tovább csúszhat a bitcoin-ETF, mivel a CBOE visszavonta javaslatát. Ezen felül számos hír érkezett, hogy a SEC 2020 előtt egyetlen bitcoin-ETF-et sem fog elfogadni.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!