A Matrixport elemzése: A SEC januárban elutasítja az ETF-kérelmeket

-

A kriptovaluta pénzügyi szolgáltató cég, a Matrixport előrejelzése szerint a spot Bitcoin (BTC) ETF kérelmek esetleges elutasítása januárban várható, a végleges jóváhagyás pedig az év második negyedévében.

Egy január 3-i piackutatásban a cég indokolta, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) miért fogja elutasítani a spot BTC ETF-et ebben a hónapban, a jóváhagyás valószínűsíthető időpontját a következő negyedévre tolva, és egyéb tényezők alapján stabil eszközárakat jósolva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint a pénzügyi szabályozó hatóság munkatársai és az ETF-et kérelmezők közötti gyakori találkozók ellenére, amelyek a kérelmek újratöltéséhez, szerkesztéséhez és a közeli jóváhagyás széles körű előrejelzéséhez vezettek, a kritikus követelmény 2024 második negyedévéig marad.

A politikai szféra továbbra is kulcsfontosságú az ilyen jóváhagyás szempontjából, és Gary Gensler közelmúltbeli hajlandóságával és megjegyzéseivel további szabályozási szigorításokra van szükség, mielőtt a spot ETF bevezetésre kerülne.

„A SEC ETF-jóváhagyása szempontjából kritikus fontosságú jelenlegi ötfős szavazóbiztosi vezetést a demokraták uralják. A SEC elnöke, Gensler nem karolja fel a kriptót az Egyesült Államokban, és talán még az is nagyon távoli várakozás, hogy megszavazza a Bitcoin Spot ETF-ek jóváhagyását.”

Számos demokrata törvényhozó kritizálta a piacot az elterjedt átverések és a szabályozás hiánya miatt, szigorúbb politikát követelve a befektetők védelmére, és a legtöbbször csak kriptoellenes, ahogy azt a legtöbb kommentátor leírta.

A maga részéről Gensler megközelítését a kriptopénz piacával kapcsolatban kritizálták, mivel a pozitívumok szigorítása Európával ellentétben barátságtalan körülményekhez vezet, ahogyan azt a bírósági ügyek elszaporodása is mutatja.

A Matrixport elemzői Gensler decemberi megjegyzéseit a kriptopiac rossz szereplőinek számáról és a nagyobb megfelelés szükségességéről említették, mint okokat, amiért januárban nem várható jóváhagyás.

Továbbá a jóváhagyás a BTC mint alternatív értéktároló szabályozói jóváhagyását jelentené.

Akárhogy is, egy jóváhagyás a második negyedévben még mindig előnyös a piac számára, mivel a bikák magasabb árfolyamra orientálódnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elutasítás enyhe árkorrekciót eredményezhet – állítja a Matrixport

Tavaly az intézményi befektetők a potenciális spot ETF jóváhagyása nyomán a piacra léptek, és több szektorban is milliárdok ömlöttek be.

A Bitcoin intézményi termékek beáramlása 1,6 milliárd dollárra emelkedett, és a kezelt vagyon (AUM) 36 milliárd dollár fölé szökött.

A kérelem elutasítása azonban több oldalról is enyhe likvidálásokat fog eredményezni, ami az árfolyam csökkenéséhez vezet – írta a cég.

„Ha a SEC részéről elutasításra kerül sor, lépcsőzetes likvidációkat láthatunk, mivel arra számítunk, hogy a további 5,1 milliárd dollárnyi további perpetual long Bitcoin-futures nagy része feloldásra kerül. Azt láthatjuk, hogy a Bitcoin ára nagyon gyorsan -20%-kal csökken és visszaesik a 36.000/ 38.000 dolláros tartományba”.

A Matrixport arról ismert, hogy korábban egy spot BTC ETF-fel kapcsolatban bikásan állt hozzá, és tavaly év végéig emelkedő futást és január végére 50.000 dolláros BTC árfolyamot prognosztizált.


Olvastad már? Ezt mondja a ChatGPT a Solana 2024-es árfolyam kilátásairól

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!