Michael Saylor hatalmas mennyiségű részvényt ad el. Bitcoint vásárol?

-

Michael Saylor, a kriptopénzek világának kiemelkedő alakja nemrég bejelentette, hogy 315.000 darab MicroStrategy (MTSR) részvényt ad el, becslések szerint mintegy 216 millió dollár értékben.

A tranzakciót az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott beadványban tették közzé, részletezve, hogy ezeket a részvényeket a NASDAQ tőzsdén akarták eladni január 2-án.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bejelentés szerint az eladásra kerülő részvényeket 2014 áprilisában és még január elején szerzett részvényopciók gyakorlásának és odaítélésének részeként szerezték meg.

Ez az eladás Saylor részesedésének jelentős részét teszi ki a MicroStrategyben, amely vállalat a Bitcoinba való jelentős befektetéseiről ismert.

A MicroStrategy agresszív Bitcoin-stratégiája

A MicroStrategy agresszíven növelte Bitcoin-állományát, a közelmúltban 14.620 Bitcoint vásárolt mintegy 615,7 millió dollárért.

Ezzel a november 30. és 2023. december 26. közötti időszakban végrehajtott felvásárlással a vállalat teljes Bitcoin-állománya mintegy 189.150 Bitcoinnak felel meg, amelyet összesen mintegy 5,9 milliárd dollárért vásárolt.

A MicroStrategy merész megközelítése a Bitcoin-befektetések terén 2020 augusztusában kezdődött azzal a stratégiai elmozdulással, hogy a Bitcoint elsődleges pénztári tartalékeszközként fogadja el.

Ez a stratégia magában foglalja az olyan pénzügyi taktikák kihasználását, mint a nulla kamatozású hitelek, hogy növelje Bitcoin-portfólióját.

Több Bitcoint vásárol?

A kriptopénz közösséget felbolydították a spekulációk, hogy Saylor részvényeladása a Bitcoinba történő személyes befektetések előfutára lehet.

Ez rendkívül valószínű forgatókönyvnek tűnik, különösen azt követően, hogy Saylor a MicroStrategy negyedik negyedévi konferenciahívásán megerősítette, hogy további Bitcoinokat kíván vásárolni.


Olvastad már? Hackertámadás érte az Orbit Chain hálózatát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!