Mi lesz a Cardano útja 2024-ben?

-

A 2023-as év végéhez közeledve a Cardano (ADA) dacolt a piaci bizonytalanságokkal, és az évet átütő sikerrel zárta.

Mégis, ahogy 2024 előrehalad, kérdések merülnek fel az ADA jövőbeli pályájával kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A számok nem hazudnak

A Cardano 2024-es útját lenyűgöző statisztikák jellemzik, 4,5 millió fiókkal és 1,36 millió feltett címmel büszkélkedhet.

A hálózat félelmetes 3,064 staking pool-t támogatott, ami 22,76 milliárd ADA staked összeghez járult hozzá, ami a teljes kínálat 64,94%-át jelenti.

Figyelemre méltó, hogy a 2024-es év eleji ADA.D mérőszámok 1,33%-kal felülmúlták a korábbi éveket, ami egy folyamatos emelkedő tendenciát mutat.

A Cardano eredményei mögött álló jelentős katalizátor a decentralizált tőzsdék (DEX-ek) sikere.

A Miniswap különösen figyelemre méltó növekedést tapasztalt, a kereskedési volumen jelentős, 166,80%-os növekedése elérte a 300 millió USD-t.

252 963 ADA reálhozamú jutalom kerül kiosztásra a MIN tokenek letétbe helyezői között, ami 2,5x-es növekedést jelent az előző hónaphoz képest.

A fenntarthatóság fokozása érdekében a MIN napi kibocsátását 5%-kal csökkentették.

A DeFi piacok

A diadalok ellenére a Cardano más Layer-1 blokkláncokhoz képest kemény versennyel nézett szembe a DEX színtéren.

A Total Value Locked (TVL) és a DEX volumenek tekintetében a Cardano lemaradt olyan platformok mögött, mint a Solana [SOL] és az Avalanche [AVAX].

Bár a Cardano TVL és DEX volumenei az elmúlt hónapokban jelentős növekedést tapasztaltak, a többi Layer-1 blokklánccal való paritás elérése továbbra is kihívást jelent.

cardano

Forrás: Artemis

A Cardano humanitárius törekvései azonban, amelyeket a WRFGS (With Refugees Stake Pool) példáz, amelyet Svájccal együttműködve az UNHCR számára hoztak létre, kulcsfontosságú szerepet játszhatnak az ADA jövőjében és az ADA körüli hangulatban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Cardano Global Impact Challenge részeként a WRFGS pool a Cardano Foundation 3,5 millió ADA stake delegációjával indult.

Ahogyan az ADA pillanatnyi árfolyamának elemzése szerint a token 0,627144 dolláron állt, ami figyelemre méltó, 4,61%-os növekedést tükröz az elmúlt 24 órában.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A legjobb kriptoválogatás 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!