Hackertámadás érte az Orbit Chain hálózatát

-

Több millió dolláros veszteséget szenvedtek az Orbit felhasználói, miután a támadók hozzáférést szereztek a protokollhoz.

A láncok közötti átjárhatóságot biztosító Orbit megerősítette, hogy szilveszter este támadást szenvedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az esetről a csapat a közösségi médiában osztott meg részleteket, a Theori nevű kiberbiztonsági vállalattal együtt, akik szintén vizsgálódni kezdte az ügyben.

A cég elmondása alapján elkezdték az együttműködést a hatóságokkal, és felhívták a felhasználók figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal járjanak el.

Egy blokklánc-elemzéssel foglalkozó platform, az Arkham Intelligence jelentése alapján a támadók több féle kriptopénzt zsákmányoltak, USDT, USDC, ETH, WBTC és Dai került a birtokukba, összesen 81 millió dollár értékben.

Az Orbit felhívta a figyelmet arra, hogy a támadás után a vállalat közösségi média fiókjaira hasonlító csaló fiókok tűntek fel, kártalanítást ígérve a felhasználóknak, az ezekben való bizalom viszont további veszteségekhez vezethet.

Orbit
Forrás: Orbit Chain

Az Orbit felhasználói az eset után nem sokkal kezdtek el feltűnni a cég idővonalain a közösségi médiában, azt firtatva, hogy hogyan lehet visszavonni a tranzakciókat, illetve, hogyan tudják visszakapni a pénzüket.

Volt, aki szerint az elindított utalása még mindig függőben lévőként szerepelt az oldalon. A felhasználók többsége frusztrációját fejezte ki, amiért a cég képviselői nem szolgáltak semmilyen válasszal, azóta sem.

Az Orbit Chain 2018-ban indult, Dél-Koreában, és elsődlegesen a blokkláncok közötti átjárhatóságot biztosította az Ethereum és a Klaytn között, mint egyfajta hídszolgáltatás, amely összeköti a decentralizált hálózatokat.

Az Immunefi, egy blokklánc-biztonsági elemzőcsapat adatai alapján a 2023-as évben összesen 1,8 milliárd dollárnyi veszteséget szenvedtek a hackertámadások áldozatai a web3-as iparágban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek a 17%-a a hírhedt Észak-koreai hackercsoport, a Lazarus Group tevékenységéhez köthető.

Az év legnagyobb volumenű támadásának pedig a Mixin Network, egy p2p kereskedőplatform esete számít, amely során összesen 200 millió dolláros veszteséget okoztak az elkövetők.

Olvastad már? 5 kripto, amelytől 2024-ben kivételes hozamot várhatunk

Forrás

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!