Nagy változások Dél-Amerikában, kriptobarát argentin elnök, és brazil jegybanki kriptó

-

A nemrégiben megválasztott argentin elnök, Javier Milei sok kritikát kapott már a valódi szabadságpárti kezdeményezései miatt, és a kriptoipar szempontjából az egyik legfontosabb, hogy az eddig nem szabályozott kriptoeszközök végre megfelelő törvényi definíciót kapnak.

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy Milei-vel ellentétben az Egyesült Államok vezetősége mintha elfelejtette volna, hogy mi a fontos az állampolgároknak, és, hogy mi kell a gazdaság működtetéséhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Milei személyisége kétségtelenül egyedi, mind a politikai nézetei, mind az általa keltett hangulat miatt, ezért is híres a világon mindenhol. Az első benyomás félrevezető lehet, hiszen az ember azt hinné, hogy tanulatlan, buta, vagy éppen buta emberről van szó, valójában viszont rendkívüli éleslátásról tesz tanúbizonyságot a gazdaság, a pénzrendszer valódi működésével kapcsolatban.”

Milei alig pár héttel a beiktatása után két nagy jelentőségű lépést is tett, hogy javítson Argentína gazdasági helyzetén.

Mindkét intézkedésével drasztikusan le akarja csökkenteni az állami szféra méretét, és korlátozni a politikai szereplők eltúlzott beleszólását az emberek életébe.

Az egyik új törvényjavaslata pedig végre letisztázná a digitális eszközök helyzetét az országban, hiszen azok eddig szabályozatlanul működtek, bármiféle jogi keretrendszer nélkül.

Kubában is bitcoin-oktatás kezdődik

A Mi Primer Bitcoin, az El Salvadorban működő oktatási kezdeményezés Kubában is útjára indult, és már a második „tanévet” zárják.

Az oktatások során fiatal, 14-18 év közötti kubaiaknak tanítják meg a bitcoin működését, élesben, valódi tranzakciók segítségével.

A kezdeményezés tavaly októberben indult útjára, és sikeresnek bizonyult a helyiek körében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


El Salvadorban szintén ősszel jelentették be, hogy a magánkezdeményezésként indult program állami támogatást kap, és az ország összes iskolájában biztosítják ezt az oktatást a diákoknak.

A brazil jegybank a Microsoft segítségével kezelné az emberek pénzét

A Brazil Bankszövetség, az ABBC bejelentette, hogy az ország központi bankja által kibocsátott digitális valutával jól haladnak a teszteléssel, a magánszféra védelmét illetően pedig a Microsoft megoldásait tervezik bevezetni.

Az ABBC innovációs vezetője, Euricion Murari de Pinho elmondta, a több rendelkezésre álló lehetőség közül a megbízhatósága miatt választották a Microsoft termékét.

„A Microsoft tagja a konzorciumunknak, és nagy tapasztalattal rendelkezik a számítógép-hálózatok terén, így értelemszerűen az ő megoldásukat választottuk a saját rendszerünk felépítéséhez. Így a központi banki digitális valutánk a kezdettől fogva megbízható, hiszen teljes egészében a Microsoft infrastruktúráját használjuk.”

kripto

„Túl sokat autóztál ebben a hónapban, különadót vetettünk ki az általad elfogyasztott üzemanyagra, és a pénzt már le is vontuk a számládról.”

Olvastad már? Összeomlik a Bitcoin bányászipara?

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!