Az XRP árakciója abszolút elpusztítja a medvéket

-

Az XRP ellenálló képessége a medvés trendekkel szemben megfordítja a kriptopiac fejleményeit, és jelentős hangulatváltozást mutat.

2024 első napjai nem csak egy új évet, hanem egy klasszikus hullámvasutat is nyitottak a kriptopiacon, ahol az XRP került a középpontba, mivel ellenállónak bizonyult a medvei hangulattal szemben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinGlass szerint az elmúlt 24 órában a kriptopiacon elképesztő 161 millió dollár értékű pozíciót likvidáltak, amelynek 81,8%-a short pozíció volt.

Mindeközben az XRP kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ahol több mint félmillió dollár értékű short pozíciókat likvidáltak, ami 13,57-szerese a long pozícióknak.

A könyörtelen csökkenő nyomás ellenére az XRP árfolyamának sikerült szerény, 3%-os növekedést elérnie, jelenleg 0,6372 dolláron kereskedik tokenenként, és a november elején kialakított sávban maradt.

A piaci szereplők körében az XRP-vel szembeni uralkodó hangulat túlnyomórészt medvés, és ez a tendencia nyilvánvalóan tükröződik a kereskedési stratégiákban is.

XRP
Forrás: coinmarketcap.com

Az igazi rejtély azonban annak megfejtése, hogy az elsődleges hajtóerő maga az ármozgás vagy a short pozíciók likvidálása.

Úgy tűnik, hogy a jelentős tőkeáttétel és a nem megfelelő kockázatkezelés kombinációja széles körű likvidálásokat eredményez, amelyeket akár kisebb emelkedő mozgások is kiváltanak.

Mi az elsődleges?

A piac jelenlegi viselkedése egy kritikus kérdést vet fel – az XRP felfelé irányuló mozgása az oka vagy a következménye a medvés kereskedők kapitulációjának?

Néhány elemző szerint a shortok likvidálása üzemanyagként hathat az XRP árnövekedésére, a bikák javára fordítva a helyzetet.

A bikák és medvék közötti harc az XRP-arénában továbbra is intenzív, így az továbbra is a kriptopiac kiszámíthatatlan hullámain navigáló befektetők és kereskedők középpontjában áll.


Olvastad már? Hackertámadás érte az Orbit Chain hálózatát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!