A Bitcoin árfolyam rally célja áttörni az 50.000 dollárt ebben a hónapban

-

A Matrixport egy ma közzétett jelentésében több tényező alapján azt jósolja, hogy a Bitcoin árfolyama ebben a hónapban 50.000 dollárra ugrik majd.

A Matrixport szerint ez a bikás tendencia több tényezőnek tulajdonítható, többek között a Bitcoin Spot ETF lehetséges jóváhagyásának, az intézményi vásárlási lendületnek és a historikus trendeknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Matrixport elemzése azt jelzi, hogy a szokásos december közepétől-végéig tartó konszolidáció után a Bitcoin az új év elején erőteljes kitörésre van berendezkedve, amelyet a potenciális raliból tőkét kovácsolni vágyó intézményi befektetők várható beáramlása hajt.

A beszámoló szerint az intézményi befektetők fontossága, akik nem akarnak lemaradni a potenciális piaci fellendülésekről, gyors és azonnali vásárlási hullámhoz fog vezetni, amikor a kereskedés 2024-ben újraindul.

A Bitcoin ma 2022 áprilisa óta először emelkedett 45.000 dollár fölé. A cikk írásakor a Bitcoin 45.850 dollár körül mozog, és az elmúlt 24 órában 7,9%-os emelkedést produkált.

bitcoin
Forrás: coinmarketcap.com

A Bitcoin ETF jóváhagyása

Különös figyelmet érdemel a Bitcoin Spot ETF közelgő jóváhagyása körüli spekuláció az amerikai SEC által, a Matrixport szerint a bejelentésre ezen a héten kerülhet sor.

A Matrixport elutasítja a „sell-the-news” esemény gondolatát, és azt állítja, hogy a jóváhagyás legitimálná a Bitcoint, mint értékes eszközosztályt az intézményi portfóliók számára.

A jelentés kiemeli a potenciális kockázatot is a felfelé, hangsúlyozva a tőzsdéken elérhető Bitcoin szűkösségét, mivel sok tulajdonos a hideg tárolási lehetőségeket választotta.

A Matrixport becslései szerint akár 10 milliárd dollárnyi fiatpénz is küzdhet azzal, hogy elegendő bitcoint találjon a tőzsdéken az ETF kitettséghez, ami potenciálisan hozzájárulhat a kínálat hiányához.

A Matrixport továbbá figyelembe veszi a Bitcoin közelgő, 2024 áprilisában várható felezési ciklusát, valamint a történelmi trendeket, amelyek a választási években erőteljes teljesítményre utalnak.


Olvastad már? A Bitcoin (BTC) az új évet bikás hangulatban indítja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!