A Bitcoin (BTC) az új évet bikás hangulatban indítja

-

A Bitcoin figyelemre méltó teljesítménnyel indította a 2024-es évet, hiszen a Bitstamp tőzsdén 43.750 dolláron új éves csúcsot ért el.

A világ legnagyobb kriptovalutája az elmúlt 24 órában nagyjából 3%-os emelkedést ért el.

bitcoin
Forrás: bitstamp.net

A Bitcoin figyelemre méltó árfolyamutazása

Az elmúlt évtized nem volt más, mint egy hullámvasút a Bitcoin számára, amelyet példátlan magasságok és figyelemre méltó mélypontok jellemeztek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 2009-ig visszavezethetően a Bitcoin gyakorlatilag értéktelen volt, a pénzügyi piacokon kipróbálatlan újszerű koncepció.

Az évek előrehaladtával azonban az értéke exponenciálisan növekedett. A 2010 és 2017 közötti időszakban a legnagyobb kriptopénz árfolyama az egyszerű centekről 14.000 dollár fölé ugrott.

Az ezt követő évek a Bitcoin kiszámíthatatlanságát bizonyították. 2018-ban drámai zuhanás következett be, az árak meredeken zuhantak, majd 2019-ben és 2020-ban fokozatos fellendülés következett.

A 2021-es év mérföldkőnek számított, amikor a Bitcoin minden idők legmagasabb szintjét érte el, amit a megnövekedett intézményi elfogadás és a mainstream elfogadottság hajtott.

Ez a csúcs azonban rövid életű volt, mivel a következő években, 2022-ben jelentős korrekciót tapasztaltunk.

A 2023-as évben a Bitcoinnak sikerült visszatérnie, és több mint 150%-kal megugrott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nagy remények 2024-re

A 2024-es év kezdetén a Bitcoin jövőjére vonatkozó előrejelzések változatosak. A konzervatív oldalon Mark Mobius 60.000 dolláros potenciális árfolyamot valószínűsít.

A bikásabb oldalon a CoinFund akár 500.000 dollárig tartó emelkedést jósol.

A Bitcoin ETF lehetséges jóváhagyása tovább erősíti a hangulatot, egyesek, mint például Michael Saylor, kulcsfontosságú fejleménynek tartják.

Mások, köztük a CryptoQuant elemzői azonban óva intenek a jóváhagyás utáni potenciális volatilitástól.


Olvastad már? Vajon a Polkadot túlszárnyalhatja a Solanát és az Avalanche-ot 2024-ben?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!