A LINK 20%-os csökkenése a díjak 4x-es ugrásszerű növekedése közepette

-

A Chainlink (LINK) Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) a 2023-as év nagy részében tapasztalt stagnálás után 2024-ben exponenciálisan emelkedett a hálózati használat és a díjakból származó bevételek tekintetében.

A CCIP iránt megnövekedett kereslet a bikapiacon

A havi díjbevétel márciusban 258.170 dollárra ugrott, ami februárhoz képest négyszeres ugrást jelent – olvasható a Dune Analytics dashboardján.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az áprilisi összes beszedett díjbevétel e cikk írásakor már meghaladta az 52.000 dollárt, ami több, mint a januári havi bevétel.

A protokollon keresztül érkező kérések száma is meredeken emelkedett az elmúlt hónapokban, ami a Web3 területen való növekvő elfogadottságát támasztja alá.

A kíváncsiskodók számára a CCIP egy globális szabvány, amelyet adatok és tokenek blokkláncokon keresztüli küldésére és fogadására használnak. Gondolj rá úgy, mint egy hídra, amely zökkenőmentesen összeköti a különböző hálózatokat.

A növekedési pálya 2023-ban lineáris maradt, valószínűleg a medvés piaci körülmények miatt.

Ám mivel a folyamatban lévő bikapiacon megélénkült az aktivitás, a Chainlink kiemelt ajánlata sok vevőre talált.

Miért fordult a LINK a másik irányba?

A CCIP nagyobb elfogadottsága azonban nem volt hatással az ökoszisztéma natív tokenjére, a LINK-re.

A 10 milliárd dollárt meghaladó piaci értékeléssel rendelkező kriptopénz a CoinMarketCap szerint közel 20%-ot zuhant az elmúlt hónapban.

Hát, ennek logikus magyarázata az lehet, hogy a CCIP díjai nem a token tulajdonosok számára halmoznak fel értéket, hanem teljes egészében a csomópontok üzemeltetői szedik be őket.

Ettől függetlenül a LINK 16%-kal emelkedett, amikor a CCIP tavaly júliusban elindult a mainneten, derült ki a historikus adatok vizsgálatából.

Ugyanakkor 2023 negyedik negyedévében, amikor a CCIP-en való aktivitás jelentősen visszaesett, a Chainlink értéke majdnem megduplázódott. Ez egyfajta negatív korrelációt jelentett.

link
Forrás: CoinMarketCap

A tágabb piachoz képest a LINK nyugodtan nevezhető lemaradónak, mivel a legtöbb más népszerű coin nyereségről számolt be az elmúlt hónapban.

A LINK kereskedési volumene is az alacsonyabb oldalon maradt, ami az eszköz iránti csökkenő érdeklődést jelzi.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Meglepően kevés bitcoin maradt a tőzsdék tárcáiban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!