Meglepően kevés bitcoin maradt a tőzsdék tárcáiban

-

A kriptotőzsdéken elérhető bitcoin mennyisége rekordalacsonyra esett, és sokan úgy vélik, ez mindenképpen áremelkedéssel jár majd, hiszen egyszerűen elfogynak az eladók.

Április elejére a tőzsdei tárcákban összesen már kevesebb, mint 2 millió coin maradt, azaz a teljes bitcoin-készletnek alig a 10%-a.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az igény viszont stabilan emelkedik, így a szakértők úgy vélik, hamarosan készlethiány alakulhat ki.

A CryptoQuant adataiból látható, hogy április 8-án a tőzsdékhez tartozó tárcákban 1,94 millió bitcoint tartanak a kereskedők.

A bitcoin jelenlegi forgalomban lévő készlete 19,67 millió coin, ennek a 9,8%-a van a tőzsdéken, ennyi az, amelyet a kereskedők áruba bocsáthatnak.

A tőzsdei csúcsot jelenleg 2021 júliusa tartja, amikor 2,85 millió coint tartottak a felhasználók a tőzsdék tárcáiban.

Azóta ez a mennyiség lassan, de folyamatosan csökken, mivel egyre több befektető vonja ki a vagyonát a tőzsdéről, saját tárcába.

Ezt úgy szokás értelmezni, hogy ezek a coinok nem kerülnek vissza a forgalomba egyhamar, a tulajdonosuk valószínűleg hosszú távra tervez velük.

A bitcoin esetében a készlethiány azt jelenti, hogy adott árfolyamon egyszerűen elfogy a megvásárolható bitcoin, és mivel az igény stabilan emelkedik, nem marad más, csak a magasabb áron megvehető coin.

De minél magasabbra megyünk, annál kevesebb az eladó készlet a piacon, így egyre kevesebb vevőnek jut.

Ez a forgatókönyv gyakran gyors áremelkedést szokott eredményezni, mivel a készletből nem lehet többet létrehozni, és akinek kell a bitcoin, az magasabb áron is hajlandó megvenni.

A tőzsdékről az utóbbi időszakban jelentős mennyiségű bitcoint vontak ki, így az elérhető, áruba bocsátható készlet alaposan lecsökkent.

Ez a tényező vezethet a készlethiányhoz, majd végül az áremelkedéshez. Ehhez jön hozzá ráadásul az idei felezés, alig két héten belül, amely során a blokkokért járó jutalom mértéke a felére csökken.

A négy évente lezajló esemény hatására a kereslet-kínálat dinamikája megváltozik, ez pedig hatással lehet az árfolyamra is

A kriptoközösségben régóta beszédtéma, hogy a tőzsdei készletek csökkennek, hiszen sokan veszik ki a megvásárolt bitcoint, hogy hosszabb távon tartsák, saját kezelésben.

A felezés közeledtével ez a tendencia ráadásul tovább erősödik, így sokan arra számítanak, hogy jelentős árfolyam-változásnak lehetünk majd tanúi.

A frissen forgalomba kerülő készlet megfeleződik, a tőzsdékről egyre többet vesznek ki a befektetők, és ennek a kettőnek az együttes hatása az, hogy a vásárlók számára elérhető készlet is kisebb.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Vásárlóból viszont egyre több van. A szakértők szerint a befektetők, kereskedők számára kulcsfontosságú, hogy megismerjék a kriptopiac ilyen jellegzetességeit, és tisztában legyenek azzal, hogy az ilyen horderejű események, mint például a bitcoin felezés, milyen hatással járnak a kereslet-kínálat dinamikájára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin, jobb befektetési lehetőség, mint az arany most?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!