A Bitcoin, jobb befektetési lehetőség, mint az arany most?

-

A világ legnagyobb kriptovalutája, a Bitcoin (BTC) a kockázattal korrigált hozamok tekintetében felülmúlta a piac mainstream pénzügyi eszközeit, mindezt úgy, hogy közben megőrizte tipikus „nagy volatilitású” jellemzőit.

A legjobb befektetési lehetőség a Bitcoin jelenleg?

A Kaiko nevű kriptopiaci adatszolgáltató szerint április elején a Bitcoin Sharpe-aránya magasabb volt, mint az aranyé és más kulcsfontosságú részvény- és árupiacoké.

bitcoin
Forrás: Kaiko

A Sharpe-mutató a pénzügyi életben széles körben használt mérőszám, amely egy pénzügyi eszköz kockázattal korrigált hozamát méri.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Leegyszerűsítve, az eszköz teljesítményét hasonlítja össze annak volatilitásához képest – mind lefelé, mind felfelé.

Jellemzően az egy vagy annál magasabb Sharpe-arány jó kockázattal korrigált hozamrátának számít. A fent említett grafikonon a Bitcoin Sharpe-aránya négy körül van.

Magas volatilitás, de magasabb hozam

Érdemes itt megjegyezni, hogy a Bitcoin 30 napos realizált volatilitása április első hetében a legmagasabb volt 2022 vége óta.

Ráadásul jelentősen meghaladta az olyan eszközök volatilitását, mint az arany. Ez azt sugallta, hogy az árak vad kilengései ellenére a Bitcoin vonzó befektetési lehetőségként jelent meg.

bitcoin
Forrás: Kaiko

A Bitcoin 2024 eleje óta 60%-kal, a 2022-es medvepiac mélypontjaitól pedig több mint négyszeresére emelkedett.

A cikk írásakor a magas 69.000 dolláros szint körül kereskedtek vele, és több elemzés is erős bikás emelkedést jósol a következő hónapokra.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A magasabb kockázattal korrigált hozam jó előjel a világ legnagyobb kriptopénzének jövőbeli elfogadása szempontjából. Valójában ennek előjelei már most is érezhetőek.

Végül a Glassnode adatainak elemzése szerint a nem nulla egyenleggel rendelkező Bitcoin-tárcák száma az elmúlt években meredeken nőtt, ami az eszköz hosszú távú potenciáljába vetett bizalomra utal.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) feleződése már beárazva, mondja a Marathon vezérigazgatója

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!