A Bitcoin (BTC) feleződése már beárazva, mondja a Marathon vezérigazgatója

-

Fred Thiel, a Marathon vezérigazgatója szerint nem lesz jelentős Bitcoin árfolyammozgás a felezési esemény körül vagy után.

A legnagyobb amerikai kriptobányászati cég, a Marathon főnöke szerint a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása előrehozta azt, ami egyébként a felezés utáni ralit jelentette volna.

„Úgy gondolom, hogy az ETF jóváhagyása, ami hatalmas siker volt, tőkét vonzott a piacra, és lényegében előrehozta azt az árfolyam-emelkedést, amit jellemzően a felezés után három-hat hónappal láthattunk volna” mondta Fred Thiel a Bloomberg-nek adott április 9-i interjújában.

„Szóval úgy gondolom, hogy ennek egy részét már most látjuk, és ez előrehozta a kereslet egy részét.”


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nincs feleződés utáni rali?

Thiel kifejtette, hogy a feleződés eseménye naponta körülbelül 450 darabbal csökkentené a Bitcoin-kínálatot, „ami valószínűleg kis mértékben befolyásolná az árakat”.

Hozzáfűzte, hogy bányászcégként örülnek a felezés előtti rallynak, amely ellentétes a korábbi piaci ciklusokban látott trenddel.

„De bányászként nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy olyan feleződésbe megyünk, ahol az árak most az egyszer nem csökkentek a feleződés előtt, hanem inkább emelkedtek, így nyilvánvalóan mindenki maximalizálja ezt.”

Thiel úgy becsülte, hogy a cég nullszaldóját körülbelül 46.000 dollárra kellene csökkenteni BTC-nként, hogy a feleződés után is nyereséges maradjon.

Jaran Mellerud Bitcoin-bányászati szakértő azt jósolta, hogy a hash-ráta nem fog sokat esni a felezés után.

„A feleződésekre nem olyan eseményekként kell tekinteni, amelyek csökkentik a hashrátát, inkább rövid szüneteknek a hashrátának a könyörtelen felfelé ívelő pályáján”.

bitcoin
Forrás: X

Hozzátette, hogy a felezés után is bikapiac lesz, „azonban a növekvő kereslet, és nem a kínálat csekély mértékű csökkenése lesz a fő tényező, ami az árnövekedést táplálja”.

A Bitfinex ugyanakkor azt jósolta, hogy a feleződés utáni bikapiac 150.000 dollárig repíti majd a Bitcoin árát.

Bitcoin árkilátások

A Bitcoin ára idén eddig 65%-kal emelkedett a felezés előtti négy hónapban, amely április 20-a körül, azaz alig tíz nap múlva esedékes.

Azonban március eleje óta a BTC-árak a 60.000 dollár felső sávjában ingadoznak, nem tudtak kitörni, de nagyobb korrekciót sem tapasztaltak.

Oliver Isaacs befektető és elemző rámutatott, hogy a BTC a tőzsdéken hatéves mélyponton van, és több más ország is készül a Bitcoin ETP-k engedélyezésére.

Mindazonáltal az eszköz a cikk írásakor 69.200 dolláron kereskedett, miután a nap folyamán 3%-os csökkenést követően az oldalirányú csatornán belül tartotta magát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az új kutyás kripto már 333.000 dollár felett csahol

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!