Ethena: A 97%-os emelkedés után érdemes az ENS-re fogadni?

-

Az Ethena (ENA), a dolláralapú megtakarítási protokoll natív tokenje, offenzív úton kezdte meg piaci bevezetését. Az elmúlt hét napban az ENA árfolyama észbontó 96,57%-kal emelkedett.

Mindez akkor történt, amikor sok más altcoin április 8-ig korrekciót hajtott végre. De volt oka annak, hogy az ENA annak ellenére, hogy viszonylag új, a teljesítménytáblázat élére került.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nézzük először is a fundamentumokat. A Ethena úgy büszkélkedhet, mint egy kripto megoldás azok számára, akik alternatívát szeretnének a hagyományos banki infrastruktúrával szemben.

Nagy ígéret, nagyobb kereslet?

Az Ethena ezzel együtt hozta létre az Ethena USDe (USDe) nevű, DeFi alapú stablecoinját. Megfigyelhető volt, hogy az Ethena céljai hasonlóak voltak a TerraLuna céljaihoz a 2022-es összeomlás előtt.

A projekt azonban úgy tűnik, hogy olyan struktúrákat hoz létre, amelyekkel elkerülhető az ilyen összeomlás.

A hivatalos honlapja szerint Bitcoin (BTC) fedezeti pozíciókat birtokol. Ennek értéke 594 millió dollár volt.

Az Ethereum (ETH) is helyet kapott ott, 809,10 millió dollár értékű biztosítékkal. Az intézkedésekre azért volt szükség, mert az Ethena hihetetlen 37,1%-os éves százalékos hozamot (APY) kínál az USDe megtakarításokra.

A piaci szereplők ennek ellenére bizalmat mutattak a projekt iránt. Ezt jól mutatta a társadalmi volumen is. Az ENA elindítása óta az ENA közösségi volumene többször is megugrott.

Ethena
Forrás: Santiment

Ez azt jelentette, hogy a résztvevők keresése a token iránt lenyűgöző pontokat ért el.

Amennyiben ez a mérőszám továbbra is időközönként megugrik, akkor az ENA iránti kereslet a jelenleginél nagyobb mértékben emelkedhet.

Közben az USDe is beleszólhat az ENA árfolyamának alakulásába. Mégpedig azért, mert a stablecoin elfogadottsága emelkedett.

A Dune Analytics szerint az USDe kínálata április 4-én körülbelül 1,55 milliárd dollár volt. A cikk megjelenésének időpontjában azonban ez a mérőszám 2,13 milliárd dollárra nőtt.

Forrás: Dune Analytics

Egy ilyen mértékű emelkedés, a 11.257 birtokos összlétszámával kombinálva, nyomás alá helyezhet más DeFi stablecoinokat, mint például a DAI.

Ha a lendület így folytatódik, az ENA megőrizheti teljesítményét, amikor a közelgő altcoin-szezon elkezdődik.

Nem mindenki fog nagy téteket tenni az Ethenára

Érdekességképpen Arthur Hayes elárulta, hogy kifejezetten bikásan áll a tokenhez. Hayes, a BitMEX társalapítója szerint az ENA elérheti a 10 dollárt.

Az iparág más alapítói azonban aggodalmakat fogalmaztak meg a projekttel kapcsolatban.

Andre Cronje, a Fantom (FTM) társalapítója például az Ethena által kínált hozam kockázataira figyelmeztetett.

Cronje azt írta hírlevelében,

„Az alapvető probléma, amit ezzel a protokollal kapcsolatban látok, a hozam állandóságával kapcsolatos feltételezések – a rövid szakasz nagymértékű kifizetésére támaszkodnak, és ez messze nem garancia”.

Ugyanakkor elismerte, hogy a projekt érdekes és ambiciózus, és sok sikert kívánt a munkájukhoz. Úgy tűnt, hogy a résztvevők egyelőre nem aggódnak emiatt.

Helyette a láncon belüli adatok a birtokosok számának növekedését mutatták. Ezt leszámítva az ENA körüli Weighted Sentiment továbbra is pozitív maradt.

Forrás: Santiment

Ha így állnak a dolgok a jövőben is, az ENA árfolyamára érdemes lehet odafigyelni. Amennyiben a projekt tartja magát az ígéretéhez, egy példátlan rali elképesztő magasságokba repítheti.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy az érték nem esne át egy visszaesésen.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A mai befektetések, a holnapi nyugdíjazás: Mire figyeljünk 2024-ben!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!