Az amerikai székhelyű vagyonkezelő cég beszáll a Bitcoinba

-

A Wedmont Private Capital privát vagyonkezelő cég a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) 3971 darab részvényét szerezte meg, amelyek értéke 209.336 dollár – derül ki egy friss szabályozói bejelentésből.

A Wedmount értékesítési szempontja a 10.000 dolláros átalánydíj, amely állítólag megkülönbözteti a versenytársaktól, akik eszközalapú díjakat kínálnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég honlapja szerint a vállalat a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyeket célozza meg, akik több mint 1 millió dollár értékű befektethető vagyonnal rendelkeznek.

Bitcoin
Forrás: X

A cég társalapítója Dominic Corabi, a Vanguard Financial Advisor Services részlegének korábbi vezetője, valamint James Pelletier, a UBS UHNW részlegének korábbi alelnöke.

Mindketten akkor találkoztak egymással, amikor a svájci székhelyű Credit Suisse globális befektetési bank és pénzügyi szolgáltató cégnél dolgoztak.

A Fidelity Bitcoin ETF-jét más versenytárs Bitcoin ETF-termékekkel együtt január elején hagyták jóvá.

Amint arról beszámoltunk, kedden szerény 3 millió dollár értékű bitcoint gyűjtött be, ami messze elmarad a BlackRock 128,7 millió dollárjától.

A Bitwise által publikált felmérés szerint a kripto iránt érdeklődő pénzügyi tanácsadók túlnyomó többsége kifejezetten a tőzsdén kereskedett alapok jóváhagyására várt, mielőtt megmártózott volna a kriptóban.

Ahogyan azt korábban Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője megjegyezte, a pénzügyi tanácsadók jellemzően nem akarnak foglalkozni „a kriptotőzsdék árnyoldalával és költségeivel”. Egyidejűleg jól érzik magukat az ETF-termékekkel.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin, jobb befektetési lehetőség, mint az arany most?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!