Hong Kongban is jöhetnek a bitcoin ETF-ek

-

A helyi sajtóhírek alapján a város tőzsdefelügyelete, az SCF négy beadvány esetében is zöld utat adhat, így a spot piaci bitcoin ETF immár a Honk Kong Stock Exchange platformján is feltűnhet, a régióban elsőként.

A hírek alapján az engedélyt április 15-én jelenheti be a hatóság, a tőzsdének pedig ezután két hét áll rendelkezésére, hogy a listázás minden követelményét teljesítse.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A híreket több forrás is megerősítette, bár a hatóságtól hivatalos bejelentés még nem érkezett, első körben mégis úgy tűnik, hogy négy kibocsátó terméke is megkapja az engedélyt.

A Boshi Fund és a Value Partners Financial a nyilatkozataik alapján hamarosan csatlakozhat a kibocsátók sorához, a Harvest International és a China Asset Management viszont már több téren is előrehaladást ért és a kriptoipari befektetési termékeik esetén.

Miután az SFC megadja a hivatalos engedélyt az indulásra, a Hong kongi tőzsdének két hete van, hogy minden adminisztrációs követelményt teljesítsen, amely a listázáshoz, és a kereskedés elindításához szükséges.

Hong Kongba, hasonlóan az amerikai piachoz, számos nagynevű szervezet és professzionális befektető várja az ETF-ek elindulását, és a szakértők szerint a befektetési iparág jelentős változást fog tapasztalni, mikor az ETF-ek segítségével a lakossági befektetők is be tudnak majd lépni a piacra.

Julia Leung, az SFC vezetője A HSBC Global Investment Summit rendezvényén tartott beszédet, ahol elmondta, az ilyen innovatív technológiákat, mint amilyen az elosztott főkönyv, vagy a tokenizáció, felelősen kell kezelni, hogy fejleszteni tudják a pénzügyi szektor hatékonyságát, de egyben biztosítani lehessen a befektetővédelmet is.

Leung úgy véli, a vállalati kötelezettségeket, például a nyilvántartást, bejelentést, és a tájékoztatást mindenképpen úgy kell biztosítani, hogy a befektetők megfelelő információkat kapjanak, és ez alapján hozhassanak pénzügyi döntéseket, ez alapján határozhassák meg a céljaikat.

Hong Kongban így nagyjából három hónappal azután indulhat el a spot piaci bitcoin ETF kereskedelme, hogy az Egyesült Államokban januárban zöld utat kaptak a tőzsdefelügyeleti hatóságtól az ilyen termékek.

Az USA esetében a top10 kibocsátó összesen 57 milliárd dollárnyi eszközt kezel, és az első három helyezett képviseli a teljes szektor 88%-át.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A tradícionális befektetők érdeklődése is egyre magasabb a kriptoeszközök iránt, hiszen a részvénypiac teljesítménye az utóbbi időben kevésbé lenyűgöző.

Hong Kongban a helyi ZA Bank nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy speciális banki szolgáltatásokat nyújtanának a stablecoin-kibocsátóknak, és biztonságos letétkezelést tudnak ajánlani a fedezetként szolgáló fiat valuták számára, hogy elősegítsék a web3-as szektor növekedését.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az XRP és a Cardano (ADA) jelzi az árvisszatérést, de a BlastUP (BLP) launchpad beárnyékolja őket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

118 millió dollárnyi kriptó likvidálódott a bitcoin volatilitása miatt

Csütörtökön a bitcoin reggel 7 óra körül coinonként 66.455 dolláron tetőzött, de délre 64.516 dollár körüli szintre esett.  A volatilis mozgások hatására 118,82 millió dollárnyi pozíció...

A legjobb altcoinok idén árrekordokat fognak dönteni

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, számos altcoin új magasságok elérésére készül. Az idei év a tapasztalt kedvencek és a friss versenyzők keverékét mutatja be,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!