A Base blokklánc újabb mérföldkövet ért el

-

A Coinbase által indított blokklánc elérte a másodpercenkénti 400 tranzakciós sebességet, erről számolt be a cég egyik vezetője, Jesse Pollak.

A közösségi médiában április 9-én osztotta meg a hírt Pollak, hogy a tesztek során 3-400 TPS sebességet is elértek, és ezt fennakadás nélkül tartani tudta a rendszer.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A független tesztek mindenesetre nem ezt támasztják alá, a Chainspect elemzése alapján az átlagos TPS jelenleg 26,8-as értéken áll, és az eddigi maximális teljesítmény nem haladta meg a 292-t.

Egy másik elemzőplatform, amelyik szintén az Ethereum második rétegű megoldásaira fókuszál, az L2Beat azt nyilatkozta pár napja, hogy a felméréseik szerint a Base átlagos teljesítménye eddig 37-es értéken tetőzött, ez viszont még mindig több, mit az Ethereum duplája, amely másodpercenként 14 tranzakciót tud bonyolítani.

blast
Forrás: Jesse Pollack

A közösség szerint, ha Pollak számai helyesek, akkor a hálózat megközelíti a Solana hatékonyságát.

„Ha ez így van, akkor ez azt jelenti, hogy a Base most már ugyanazt tudja, mint a Solana. A Solana elméleti teljesítménye 1000 TPS, de a tranzakciók 60%-a meghiúsul, tehát a tényleges teljesítmény inkább a 400-hoz van közelebb.

A Solana hálózatán működő Helius Labs vezetője, Mert Mumtaz szerint Pollak számai túlzóak, ráadásul a legnagyobb blokk, amelyet eddig láthattak a Base esetében, 94%-ban meghiúsult tranzakciót tartalmazott, így a valós teljesítmény 41, nem pedig 400.

A számok mindenesetre tovább gerjesztik a feszültséget az Ethereum második rétegű protokolljai, és a Solana hálózat esetén.

A Solana az elmúlt hetekben a Solana főleg a leállásai miatt került be a hírekbe, mivel rengeteg tranzakciót nem került blokkba, és több esetben is komoly problémákkal szembesültek a felhasználók.

Mumtaz elmondása szerint ezek a hibák nem a rendszer alapvető felépítéséből fakadnak, hanem a hálózat egyik frissítésével érkezett kódhibáról van szó.

Mivel a hálózat jelenleg nagyon leterhelt, számos Solana-alapú projekt esetében elhalasztották az indulást.

A Base esetében viszont kiugrást láthatunk az aktivitásban, amelynek az egyik mozgatórugója a különböző vicctokenek népszerűségének a megnövekedése.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A DefiLlama számaiból láthatjuk, hogy április 9-re a Base hálózatán lekötött tőke mennyisége elérte az 1,5 milliárd dollárt, év eleje óta ez 235%-os növekedésnek számít.

base
Forrás: DefiLlama

A felhasználók azon versenyeznek, hogy rátaláljanak a következő nagyot alakító vicctokenre, viszont egy, a szektor érintő elemzés arra jutott, hogy a Base hálózatát használó projektek 90%-ának legalább egy nagy sebezhetősége létezik, és 17% teljesen egyértelműen csaló célzattal jött létre.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A lusta és aranyos Slothana már 10 millió dollárt gyűjtött

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!