A legendás nagybefektető szerint az intézmények még csak most fognak tömegesen a piacra lépni

-

Anthony Scaramucci, a Skybridge Capital társalapítója szerint a bitcoin intézményi elfogadása még éppen csak elkezdődött, és az új belépők számára még mindig korai fázisban vagyunk.

A CNBC-nek adott csütörtöki interjújában Scaramucci úgy fogalmazott, hogy az intézményi elfogadás, a tömeges piacra lépés most fog beindulni, és arra számít, hogy hamarosan több nyugdíjalap is bejelenti, hogy bitcoint vásárolt az ügyfelei számára.

„A bitcoin már megkapta a szabályozási jóváhagyást, és ez volt az a tényező, amely korlátozta a nagy intézmények belépését a piacra. És valamit figyelembe kell venni, ha valaki nem száll be a bitcoinba, akkor az végleg lemaradhat”

Az első negyedévben rengetegen vásároltak bitcoin ETF-et

Május 15-ig közel 1000 nagy befektető, akik több mint 100 millió dollár értékű bitcoin-vagyonnal rendelkeznek, nyilatkozott arról, hogy legalább egy amerikai Bitcoin spot ETF-et tartanak értékpapír portfóliójukban.

intézmény
Forrás: X

Ezek között volt a Wisconsin Állami Befektetési Testület (SWIB), amely ezen a héten 162 millió dolláros bitcoin-részesedést jelentett be.

Scaramucci szerint az intézmények most kezdik csak el megismerni a bitcoint, és ezen a folyamaton végig kell menni, mielőtt elfogadott, széles körűen választott befektetési formává válna.

Matt Hougan, a Bitwise CIO-ja szintén ezen a véleményen van, előre jelezve, hogy az intézmények kezdetben a portfólióik 1-5%-át kezdhetik bitcoinba fektetni, mivel az eszközosztály új, nekik pedig óvatosnak kell lenniük.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Digitális arany

Amikor megkérdezték, ő maga számára miért vonzó a bitcoin, Scaramucci elmondta, hogy személy szerint a digitális arany nézetet vallja, és azok közé a befektetők közé tartozik, akik a bitcoin elsődleges felhasználási módját értékmegőrzőként látják, nem pedig fizetési eszközként.

Michael Saylor, a MicroStrategy ügyvezető elnöke is ebbe a táborba tartozik, aki korábban a bitcoin fizetőeszközként való használatát egyfajta zavarként jellemezte.

„Néha, aki elsőnek ugrik be a pályára, sok ütést és horzsolást kap, de szerintem megéri korán belépni a bitcoinba. És bái bármit mond, még mindig korán vagyunk a bitcoinban.”

Az év elején Scaramucci optimista, de visszafogottnak tekinthető elképzelést osztott meg a piac alakulásával kapcsolatban, és azt jósolta, hogy a bitcoin ára 2025 végére elérheti a 170.000 dollárt érménként.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana (SOL) május végéig elérheti a 200 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!