A Lazarus hackercsoport állhat az Atomic Wallet feltörése mögött?

-

Az Elliptic nevű blokkláncelemző cég szerint az Atomic Wallet felhasználói a hírhedt észak-koreai Lazarus hackercsoport célpontjává válhattak.

Az Atomic csapata június 3-án hozta nyilvánosságra, hogy néhány felhasználójának tárcáját veszélybe sodorták és elvesztették eszközeiket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az incidensek száma a csapat szerint alig érte el a „havi aktív felhasználók” 1%-át.

A bejelentésre számos Reddit-bejegyzés után került sor, amelyekben a felhasználók azt állították, hogy kiürítették a pénztárcájukat.

ZachXBT, egy álnéven működő blokkláncnyomozó becslése szerint nagyjából 35 millió dollár értékben loptak el különböző tokeneket, köztük bitcoint, ethereumot és dogecoint.

A meghackelt kriptót egy mixeren át irányították tovább

Az Elliptic azt írta, hogy az ellopott kriptókat egy mixeren, a Sindbad.io-n keresztül irányították.

Az Elliptic úgy véli, hogy a korábban szankcionált Blender.io egy másik változata.

A Blender.io-t gyakran használták a Lazarusnak tulajdonított korábbi hackelésekből származó pénz tisztára mosására, és a felhasználási minta konzisztens.

Az Elliptic kapcsolatot fedezett fel az Atomicból származó zsákmányt tartalmazó tárcák és néhány Lazarus hack között is.

A nem letétkezelő tárcák, mint például az Atomic, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy önállóan, egy központi egységre való támaszkodás nélkül tartsák fenn kriptójukat.

Ez azt jelenti, hogy ha a felhasználók elveszítik az eszközüket vagy a pénztárca jelszavát, csak a kulcsszavak segítségével tudják visszaszerezni a pénzüket.

Van azonban egy bökkenő. Bárki, aki hozzáférhet a kulcsszavakhoz, klónozhatja a tárcát, és ellophatja a pénzeszközöket.

A Least Authority biztonsági értékelő cég már tavaly figyelmeztetett arra, hogy az Atomic Wallet sebezhető lehet a támadásokkal szemben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A cég szerint a problémák közé tartozott az Atomic titkosításának implementálása, amely nem felelt meg a pénztárcák tervezésének legjobb módszereinek, az erős projektdokumentáció hiánya, valamint az Electron, az asztali alkalmazások fejlesztésére szolgáló keretrendszer hibás használata.

Az Atomic csapata összegyűjtötte az érintett ügyfelek adatait, és elküldte azokat a blokkláncelemző cégeknek, mint a Chainalysis, a Crystal és az Elliptic, hozzátéve, hogy a pénzek egy része már eljutott a tőzsdékre, és blokkolták őket.


Olvastad már? Nagyot esett a BTC, megrendült a bikák bizalma?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!