A Lazarus hackercsoport állhat az Atomic Wallet feltörése mögött?

-

Az Elliptic nevű blokkláncelemző cég szerint az Atomic Wallet felhasználói a hírhedt észak-koreai Lazarus hackercsoport célpontjává válhattak.

Az Atomic csapata június 3-án hozta nyilvánosságra, hogy néhány felhasználójának tárcáját veszélybe sodorták és elvesztették eszközeiket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az incidensek száma a csapat szerint alig érte el a „havi aktív felhasználók” 1%-át.

A bejelentésre számos Reddit-bejegyzés után került sor, amelyekben a felhasználók azt állították, hogy kiürítették a pénztárcájukat.

ZachXBT, egy álnéven működő blokkláncnyomozó becslése szerint nagyjából 35 millió dollár értékben loptak el különböző tokeneket, köztük bitcoint, ethereumot és dogecoint.

A meghackelt kriptót egy mixeren át irányították tovább

Az Elliptic azt írta, hogy az ellopott kriptókat egy mixeren, a Sindbad.io-n keresztül irányították.

Az Elliptic úgy véli, hogy a korábban szankcionált Blender.io egy másik változata.

A Blender.io-t gyakran használták a Lazarusnak tulajdonított korábbi hackelésekből származó pénz tisztára mosására, és a felhasználási minta konzisztens.

Az Elliptic kapcsolatot fedezett fel az Atomicból származó zsákmányt tartalmazó tárcák és néhány Lazarus hack között is.

A nem letétkezelő tárcák, mint például az Atomic, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy önállóan, egy központi egységre való támaszkodás nélkül tartsák fenn kriptójukat.

Ez azt jelenti, hogy ha a felhasználók elveszítik az eszközüket vagy a pénztárca jelszavát, csak a kulcsszavak segítségével tudják visszaszerezni a pénzüket.

Van azonban egy bökkenő. Bárki, aki hozzáférhet a kulcsszavakhoz, klónozhatja a tárcát, és ellophatja a pénzeszközöket.

A Least Authority biztonsági értékelő cég már tavaly figyelmeztetett arra, hogy az Atomic Wallet sebezhető lehet a támadásokkal szemben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A cég szerint a problémák közé tartozott az Atomic titkosításának implementálása, amely nem felelt meg a pénztárcák tervezésének legjobb módszereinek, az erős projektdokumentáció hiánya, valamint az Electron, az asztali alkalmazások fejlesztésére szolgáló keretrendszer hibás használata.

Az Atomic csapata összegyűjtötte az érintett ügyfelek adatait, és elküldte azokat a blokkláncelemző cégeknek, mint a Chainalysis, a Crystal és az Elliptic, hozzátéve, hogy a pénzek egy része már eljutott a tőzsdékre, és blokkolták őket.


Olvastad már? Nagyot esett a BTC, megrendült a bikák bizalma?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!